Dallatlan

Azt hiszem az első adás után csak nagyon kevesen gondolták úgy hogy a másodikat is meg akarják nézni. Na én ezen mazochisták táborát erősítettem, ezért most megint véleményezek. Az idei vetélkedés szlogenje: A dal amit dúdolsz. Gyanítom a győztes nótán kívül nem nagyon lesz ilyen és az is csak azért mert rojtosra játsszák a rádiók mire Rigában lezajlik a döntő.

Amit viszont nem lehet megunni az a gyönyörűen megfogalmazott ideológiák amikkel megmagyarázzák a művet. Minden dal fontos üzenetet hordoz, meg társadalmi, meg éld az életed, meg a szerelem… Mennyivel jobban hangzana az a verzió hogy: - Igazából rohadtul nem érdekelt minket a szöveg, csak ugye mivel nem lehet instrumentális dallal indulni írtunk egy olyan nótát amit jó eséllyel soha többé nem tolunk el. Csak az volt a szempont hogy Zséda a bugyijába élvezzen a gyönyörűségtől, mi pedig tudassuk hogy vagyunk. Ugye milyen más lenne ha őszinték lennének a felvezető kisfilmek? De ilyen nem lesz sajna. Akkor inkább foglalkozunk a versenyművekkel.
Peet Project: Lendületes dalocska, ezt még el is fogadnám ha megszavaznák hogy ezzel képviseljük az országot (már ha lenne értelme az egész versenynek). Mondjuk egy hosszabb hegedűszólóval gyorsabban kinyírhatnák a szörnyeket.
Tóth Andi a lázadó rockercsajból egy második Tolvai Reni akart lenni, de azt gondolom ezt most azonnal el kell dobni. Egy is sok ebből a karakterből nem kell utánpótlás. Az I've got a fire egy kemény…nek tűnő de inkább olyan semmilyen dal.
Kása Juli feat. AnnaElza (vagy fordítva): Na ezt a dalt kár volt elővenni a fiókból. Both Miklósnak adok igazat hogy a refrén valahol teljesen elkalandozott, és akkor még finom voltam. Ha ennek van hallgathatóbb verziója akkor inkább arra gyúrjunk mert ez így valami rettenet amire Juli hamis éneklése még egy plusz ütés volt.
Chase: Ki ez a nyálas cukifiú? Egy Vásáry André hasonmás akar lenni? Inkább egy herélt csődör mint igazi énekes. Azt hogy Zséda miért mozdult rá…ennyire viszket neki biztos, de egy eunuch sokat nem segít ezen.
Mrs. Columbo: Pélyné formációja lényegesen átalakult mióta indultak. Jóformán a név maradt meg két tag. Valamiért ráléptek erre a japánelektropop vonalra és még annyira nem is rettenetes. Valami változatosságot ad ebben a sivárságban.
Kállay-Saunders Band: Ugyanaz mint tavaly jóformán csak András fejére rászorult a nagymama horgoló kosara (lásd a képen fent). Nem igazán tudott számomra maradandót alkotni.
Mujahid Zoli: Tóth Vera házikedvence. Ha mondjuk egy cirkuszba jelentkezne ilyen lenne a felvételi beszélgetés:
-  Tudok énekelni és zongorázni.
  • Ok, és?
  • Lehet forgatni velem a zongorát.
  • Fantasztikus. Mit tud még?
  • Ennyit.
  • Akkor ez ide nagyon karcsú lesz. Talán próbálkozzon azon az Euoperverziós dalversenyben.

Peter Kovary és a Royal Rebels: Jó, én szeretem a rockot és ez végülis az. Olyan kicsit a pszidelikus '70-s éveket idéző dal. Meghallgatom de nem dobom magam hanyatt az élvezettől.
Kanizsa Gina: Falls like rain. Ezt a klipet direkt megnéztem előre. Dögöljek meg ha értem miért vannak ennyire rákattanva az esőre a dalszerzők de valamiért most a tűz mellett ez a másik favorit téma. Amúgy a dal olyan jazzszerű de nem is tudom hova sorolni. Azt éreztem hogy fura de ettől pont tetszik. Végre egy dal amire úgy felfigyeltem.
Szabó Ádám: Harmónika nélkül elveszett. Ki akart lépni abból a szerepből ami a Csillag születik után ráragadt mint a matrica de azt hiszem az levakarhatlan. A kéziféket ki lehet engedni az autóban és akkor gurul de ha nem irányítják akkor simán nekimegy az első fának vagy a falnak.


Akinek nem tűnt fel ez olyan mint egy X-faktor vagy Megasztár ahonnan a legtöbben jönnek. Semmivel sem jobb, semmivel sem igényesebb és semmivel sem fölöslegesebb annál. Még egy selejtező van, ahol valami olyat mutathatnak amitől nem az lesz a véleményem hogy ebben a műsorban az a legjobb amikor vége van.

Megjegyzések