A sapkás lovag

Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy kisfiú, akit Balog Szilárdnak hívtak. A jugoszláv háború során úgy alakult, hogy az addig az MTV stábjának tolmácsaként dolgozó srácból tudósító lett. Mindenki azt hitte, hogy újságíró, mert olyanok voltak a bejelentkezései, hogy mindenki csudájára járt. Meghívta magához még Friderikusz király is a maga palotájába. Azóta mindenki csak a kimondhatatlan nevű Vujity Tvrtkonak ismeri.

A TV2 alapgárdájához tartozik, de csak most kezdik igazán műsorvezetőként alkalmazni. Egyrészt a Naplót kapta meg, másrészt pedig a Mokkában tűnik fel, mint a duett férfi fele. Riporterként már a legkülönbözőbb poklokban járt, többek közt Csernobilban és Sierra Leoneban is. Eddig tizenegy könyvet írt meg különböző utazásairól és hőstetteiről. Többek közt Ő találta meg és hozta haza az utolsó magyar hadifoglyot. Ez mind szép és jó és csodálatos, de... újabban a megnyilvánulásai kezdenek kifejezetten irritálni. Amikor Demcsák Zsuzsa mellé sorsolják, minden reggel körüludvarolja, mint kantacskó a labrador szukát. Még jóformán el sem kezdődött a Mokka, de már folyik a nyál a képernyőről. A másik idegesítő szokása a lokálpatriotizmusának kiteljesedése. Ahogy elhangzik az, hogy Pécs már ugrik is. Nyomja a saját opuszát, hogy milyen gyönyörű hely, milyen sikeresek a kosaras lányok, és Ő mennyire büszke arra, hogy pécsi lehet. Épp csak nem csókol kezet Páva Zsoltnak a mostani polgármesternek. Ez legalább olyan undorító nyalás, mintha én ahányszor leírom az ATV nevét mindig hozzátenném, hogy mennyire imádom Kőbányát, és milyen fantasztikus ott minden még a Liget téri (mostanra befedett) aluljárórendszer is. Ami viszont e poszt írására késztetett az a mai (2010.02.18) Mokkában történt. Meghívták a Magyar Rákellenes Liga elnökét, mert a legújabb adománykönyörgő kampányuk általánosan kiverte a biztosítékot a lakosság körében. Tény, hogy egy üvegkoporsóban fekvő kislány, akit körbeállnak a rokonok nem az a nagyon kedvcsináló promo. Ettől függetlenül a reklám nagyon üt, amire a mai leszarom világban igenis szükség van! Aki pedig fanyalog és felháborodik az álszent! A sapkás lovag próbált higgadtan kurvaanyázni, de látszott rajta hogy gondolatban elküldi a picsába Prof. Dr. Simon Tamást. Ő, mint kétgyermekes apuka együtt érez a kiakadt szülőkkel. Jól felhúzta magát, és - mintha belépett volna a testébe Joshi Bharat - számon kérte a professzort, aki minden szavával csak még jobban magára haragította a sapkás lovagot.

Vujity kissé nagyon átesett a paci túlfelére. Elengedte magát, és saját indulataitól vezérelve próbálta verbálisan megfegyelmezni a riportalanyt. Lehet övé a Pulitzer-díj. Tekinthetik akármekkora hősnek. Ha egy plakát miatt (amit mellesleg a Reklámtestület is elfogadott) feladja a pártatlan újságíró mivoltát, és szinte keresztülharapja a meghívott tiszteletben álló vendéget, akkor nem jobb, mint a legocsmányabb zugfirkász valamelyik bulvárlapból. Nyugodtan vegye kézbe a lapátot a TV2 vezetősége, és kezdheti elásni magát. Aztán majd jöhet a TVrtko2.

Megjegyzések