A Nap, a Szél és L. Simon

Egy nap ült a Nap és a Szél az égen, és éppen unatkoztak. Lenéztek és azt látták, hogy vannak ilyen sötét üvegszerű tetővel ellátott házak. Azt mondta a Nap: - Te figyelj Szél! Mi lenne, ha én csak úgy poénból odasütnék ezekre? Jól megizzadnak és utálni fognak, mi meg jókat röhögünk. A Szél vigyorogva rábólintott.
A Nap minden sugarát ráirányította ezekre a tetőkre, de a legnagyobb csodálatára az emberek nem átkozódtak hanem örültek, mert felmelegítették a vizet meg a lakásukat. Erre a Szél azt mondta: - Figyelj! Látod azokat az oszlopokon álló forgó izéket? Na én azokat jól megfújom, és az emberek halál idegesek lesznek mert össze-vissza fognak pörögni azok a kerekek. Így is tett, de az emberek nem lettek idegesek hanem még boldogság is töltötte el őket, mert azokkal a forgó izékkel áramot tudtak termelni.
A Nap meg a Szél viszont nagyon felbőszült azon, hogy nem sikerültek a csínytevéseik hanem még hasznosat is tettek. Ekkor találkoztak L. Simon Lászlóval:

- Szevasztok srácok, mi a bajotok?
Azt mondta a Nap:
- Én minden sugaramat elhasználtam , hogy felbosszantsam az embereket. Azt akartam, hogy hőgutájuk legyen de ezek képesek voltak vizet melegíteni velük!
Erre L. Simon elkezdett gondolkodni. Megkérdezte a Szelet is:
- Neked mi a gondod?
- Minden erőmmel el akartam fújni azokat a rohadt forgókat ott azokon a mezőkön, de az emberek áramot termelnek vele!
Ekkor L. Simon agyában megfogant a gondolat, hogyan segítsen. Azt mondta a Napnak és a Szélnek, hogy jöjjenek vele Magyarországra. A két srác gyanakvóan nézte, de a kormánybiztos megnyugtatta őket. Eljöttek hozzánk, elkezdték ugyanazt csinálni mint eddig és az emberek is ugyanúgy reagáltak. Nagyon idegesek lettek, hogy be lettek csapva amikor is meghallották L. Simon nyilatkozatát:
azért nem lehet nap- és szélerőművekre alapozni, mert áramra éjszaka is szükség van, valamint akkor is, amikor nem fúj a szél.
Ekkor megnyugodtak és már vidáman sütöttek és fújtak, mert tudták hogy bár sokaknak hasznot hoznak de még többen utálni fogják őket hiszen meg lett nekik mondva hogy az atomenergia jó! A Nap meg a Szél nagyon megköszönték a segítséget, L. Simon Lászlót pedig energiaügyi szakállamtitkárnak nevezték ki!

Megjegyzések