Kés, villa, géppityó, gyerek kezébe nem való!

 Egy amerikai lőtéren a 9 éves kislány egy UZIval véletlen fejbe lőtte az oktatót. Később a kórházban a volt tengerészgyalogos belehalt. Mindez azért mert apukája és anyukája a nyaralásuk alkalmával valami élményt akart a gyereknek.

Engem az asztal körül kergettek kiskoromban, ha nem gépfegyverrel durrantgattam a lakásban. Milyen aberrált gondolkodás viszi rá a drága szülőket hogy a 9 éves lányukat lőpályára vigyék, és izraeli géppisztolyt adjanak a kezébe? Meg se tudja tartani két kézzel sem (mint a példa mutatja), nem hogy sorozatot lőni vele. Amerikában ilyen agyatlan fegyverkultusz van, néhányan rá is rántanak egy Smith and Wesson vagy egy Parabellum láttán extrém esetben. De ez a saját bajuk, viszont egy gyereknek játékfegyvert adjanak a kezébe, vagy legfeljebb lézercsatázzanak. Aztán majd mondjuk 14-15 évesen áttérhetnek a paintballra, de nem igazi fegyverre! Ha egyszer 21 év a felnőttség korhatára akkor 18 éves koráig egy fiatal se vehessen kezébe igazi fegyvert! Tudom a bandákban 10 éves kis pisisek úgy lövöldöznek mint ha eleve pisztollyal a kezükben születtek volna de ez is csak azért lehet mert a szüleik is ilyenek voltak. Ez a kislány pár év múlva gondol egyet és simán tarkón lövi a szomszéd kutyáját, vagy akár a szomszédot magát csak mert olyanja van.

Persze hasonló agyatlanságért nem kell a tengerentúlra utazni. Itthon is vannak hülyék. Gyerekeket ketrecharcoltatni hasonlóan elvetemült gondolkodásmódra vall. Márpedig ez megtörtént. Tizenéves kissrácokat verekedtetnek egymással. Hiába vannak szabályok, és hiába voltak tisztában velük ettől még ez senkit nem jogosít fel, hogy a gyerekét akarata ellenére MMA-szupersztárrá neveli. Addig elfogadom amíg sportként kezelik, de itt már ezen túl mentek és apukák a saját sikertelenségüket a gyerek által akarják orvosolni. Ráerőltetik az akaratukat és a kölyök hiába hagyná abba mert nem bírja, a fater csak tolja tovább mert saját magát látja benne. De nem a gyereken keresztül kell megélni a saját életét, nem így működnek a dolgok! A küzdősport addig sport amíg annak szabályait betartjuk. Tehát amikor az egyik fél feladja, akkor van vége és nem addig tart amíg a másikat halálra nem verték!

Ez nem gyereknevelés! A kölykök így nem szocializálódnak hanem szociopatákká válnak! A kettő nem szinonimája egymásnak! Kell a szigor, de kell a gyengédség is. Nem arról szól a történet, hogy amit mi elbasztunk azt majd az utódunk helyreteszi. Tessék a gyereket engedni gyereknek lenni! Nincs szükség kis G.I.Joe-kra vagy G.I.Jane-kre!


Megjegyzések