Shalom aleichem

Azt jelenti: Béke veled! De mintha ez a békesség most nem lenne jelen a zsidó körökben. Persze mindig voltak ellentétek, csak most azt látom hogy azok is kettészakadtak akik eddig egy csapatban játszottak. Ennek legfőbb oka az Orbán SC (lásd: kormány) újabb győzelme utáni lépése, miszerint mindenféle egyeztetés nélkül elkezdték építeni a Német megszállási emlékművet. Ez a szobor azt akarja szimbolizálni, hogy a Holokausztnak mi magyarok csak elszenvedői voltunk nem pedig tevékeny részesei. Mintha Horty vagy Szálasi valójában hazánk történelmének hősei lettek volna nem pedig Hitler leglelkesebb követői.

Mióta elkezdődött az építés azóta minden nap a helyszínen vannak civilek és ellenzéki politikusok a budapesti Szabadság téren és amolyan modern Kőműves Kelement játszva minden délután lebontják a kordont amit napközben visszaépítenek. Eközben lassan minden zsidó szervezet kezd elhatárolódni a kormánytól, és vadul tiltakozik a náci szobor ellen. Az Élet Menete képviselői is kimennek tiltakozni, de vannak olyanok akiknek ez nem elég.
Azt várják el, hogy a már hónapokkal korábban engedélyeztetett útvonaltól eltérően a Menet térjen be a Szabadság térre is, így jelezve a tömeges nemtetszést. Hiába hivatkoznak a szervezők bármilyen logisztikai problémára a "sértődöttek" ezt az igen jelentős nehézséget figyelmen kívül hagyják és saját érzelmeiktől vakon dobálóznak a sárral. Legkedvesebb jelzőjük a gyáva, de durvább sértések is megjelentek már. Már az is baj, hogy a plakáton ott szerepel a címer és alatta a Magyarország kormánya felirat. Annyira nem érdeklik őket a válaszok, hogy csak ütni tudnak vakon. Saját gyűlölködésük foglyai lettek és nem tudnak szabadulni. Azt sem veszik észre, hogy ezáltal ugyanolyanokká válnak mint a csíkos hátú kismalacok akik fekete bakancsban, Árpád-sávos zászlókkal díszítve üvöltöznek és támadnak meg zsidókat csak mert beléjük nevelték a mélymagyarsággal együtt az antiszemitizmust is.
Lehet hőbörögni, szidni a másikat, gyávának mondani, hátat fordítani és önállóan szervezni saját tiltakozást de mit érünk el vele ha egymásnak ugrunk demagóg módon? Megmondom. Azt, hogy ami/aki ellen tiltakoznának azok a Parlamentben ülnek és hangosan röhögnek rajtuk. Nem kell Holokauszt, nem kell még csak nagy szervezkedés se. Elég egy ilyen emlékmű és ahogy Mózes kettéválasztotta a Vörös-tengert  úgy választják szét a magyar zsidóságot hogy saját maga intézze el a dolgot! Tessék felébredni ebből a rémálomból mielőtt megvalósul az új Soá!

Megjegyzések