Önkeresés

Komolyan mondom mindig elképedek amikor ráébreszt egy-egy cikk, hogy az élet a legnagyobb sci-fi író. Most éppen Izlandon történt olyan amit ha nem olvasok nem hiszem el.



Turistabusz megállt egy kirándulóhelyen, csoport leszállt pihenni. Az egyik nő elment mert hívta a szükség, s ha már ott volt át is öltözött. Amikor kijött, felszállt a buszra és elfoglalta a helyét. Amikor a csoport visszaérkezett valakiben felébredt a gyanú hogy nincs meg valaki. Konkrétan az az utastársuk aki wc-re ment. Megkezdődött a kutatás az eltűnt nő után, amiben (és itt van az a momentum amitől az egész Örkény egypercessé válik) részt vett maga a keresett személy is! Hosszú órákig keresték, még a helyi rendőrség is beszállt amikor hirtelen valakinek beugrott hogy a csaj ott van köztük csak másik ruhában!

Miközben vinnyogva röhögök felmerült bennem néhány dolog. A nő az új Wonder Woman, aki átöltözik és ezáltal másik személyisége lép előre. Vagy olyan különös betegségben szenved amit még nem fedeztek fel, és a narkolepsia mintájára a paciens hirtelen amnéziássá válik minden fizikai behatás nélkül és ez a többieket is megfertőzte. Esetleg csak annyi történt, hogy mivel a hölgy ázsiai a "minden sárga egyforma" tézist döntötték meg. De leginkább azt tudom elképzelni hogy ez a léte csak önámítás a hölgy részéről és a valódi önmagát kereste abban a néhány órában azért nem jelentkezett.

Mert ki tudja hogy mindenki önmaga-e vagy egy klón aki átvette a szerepét? Lehet hogy én se én vagyok?

Megjegyzések