Idén is világít az Ezer lámpás

A rendőrség ebben a pillanatban 1295 kisgyereket tart számon eltűntként. Tavaly több mint 200-an vesztek el nyomtalanul, akiket máig nem találtak meg. 2011-ben a TV2 műsorvezetője, Kárász Róbert elindította az "Ezer Lámpás Éjszakája" projektet amivel az eltveszett gyerekek megtalálásához próbál segítséget nyújtani. Idén harmadszor is feleresztik a világító lampionokat hogy a srácok hazatalálhassanak.

Az Alföldi tejesdobozok és Szentkirályi ásványvizes palackok után most már a Bakrman toast kenyerén is megjelennek a gyerekek fotói, illetve a Xerox is segít hogy a kampány külföldön is megjelenhessen. Szombaton Budapesten és öt vidéki nagyvárosban kerül megrendezésre az "Ezer Lámpás Éjszakája" ahol összesen hat és félezer világító lampiont engednek majd a levegőbe amivel Guiness-rekord kísérletet hajtanak végre. Persze lesznek koncertek is, csak néhány név a fellépők közül: Gájer Bálint és Pál Dénes (Voice), Cserpes Laura (Megasztár), Back II Black, Király Linda és Király Viktor, Fluor Tomi.
A sajtótájékoztatón bemutatásra került egy egyedi facebook alkalmazás (Arc a tejesdobozon) aminek segítségével nem kell a megosztásokra várni hanem közvetlenül feltölthetőek az adatok és a térképen követhető hol látták utoljára az eltűnt kissrácot. Egyetlen szépséghibája a rendszernek hogy ez az app jelenleg se okostelefonra se tabletre nem tölthető le de a jövőben ezekre a platformokra is ki lesz fejlesztve.
Akinek tehát szombaton nincs programja az Budapesten az 56-osok terén, Békéscsabán, Kecskeméten, Székesfehérváron, Győrött és Pécsett a helye az "Ezer Lámpás Éjszakáján".

Fotó: TGAttila

Megjegyzések