Én trafom, te trafálsz, Ő trafik

Napok óta figyelem a híradókat, elemző beszélgeteseket, hírportálokat és azt veszem észre hogy jóformán semmi nem történt kis hazánkban csak a trafikmutyi. Persze én is fel vagyok háborodva, még akkor is ha engem semelyik oldalról nem érint a dolog de ez a naiv meglepődés amivel a vesztesek háborognak kicsit komolytalan.

Három éve van hatalmon ez a kormány, azóta hányszor bizonyították már be hogy egymásnak passzolgatják a zsíros cupákokat. Miért pont most lenne másképp? Mit vártatok emberek? Majd a Mindenható lebassza Orbán Viktort aki meghunyászkodik és jókisfiú módjára igazságosan fog ezentúl országot vezetni? Majd pont most fog a Fidesz jó útra térni?  Vagy Lázár Jánost megszállja a Szentlélek? Komolyan nem tudom mit vártak vagy mire számítottak. Ha valaki úgy nyerhetett több üzemeltetési jogot hogy annyi köze volt a dohánybizniszhez mint nekem a zongorához (láttam már) akkor ugyan tessék már megmondani mit gondoltak azok akinek ez a szakmájuk, de legalábbis több éves rutinjuk van benne.
Már maga a kiindulási pont is egy agyatlanság. Majd pont attól fog leszokni a nikotinfüggő a bagózásról mert el kell caplatnia egy ilyen boltig mivel a sarki vegyesben nem fog kapni. Mert a magyar az lusta, így nem fog annyit szívni ergo nem lesz tüdőbeteg és akkor tillárom haj, bejelenthetik: Magyarország jobban teljesít! Kevesebben halnak meg TBC-ben mint az előző kormányok idején. Persze, én meg olyan hülye vagyok hogy ezt elhiszem nemde? Természetesen az hogy pontosan mivel nyertek azok akik nyertek hétpecsétes titok, és 200 évig nemhozzák nyilvánosságra nehogy kiderüljön az igazság. Így aztán nem lesz kicsit sem gyanús az egész, ne is gondoljunk erre. Erre még ráerősített a drágalátos hódmezővásárhelyi polgármester, államtitkár, meg mit tudomén mi az apjafasza Lázár János elszólta magát amikor is az jött ki a száján hogy mi lenne ha mondjuk 10%-os árréssel dolgoznának ezek a trafikok. Ez sem tűnt fel senkinek mi? Az ellenzék pofáját megpróbálják befogni a Laborc-Portik csúcstalálkozóval, mert ha sokáig hallod hogy maffiabaloldal akkor elhiszed.
A végső löketet az adta ennek a posztnak a megírására amit legutóbb hallottam a témában. Valamelyik nagyokos azt találta ki, hogy ezek a dohányboltok árulhatnának fagyit illetve jégkrémet is. Hurrá! Apuka elviszi fagyizni a kölyköket és egyúttal vesz egy csomag Sofit is. Dupla haszon a boltnak, dupla élvezet a családnak. Innen már csak egy lépés hogy akkor árulhassanak BKV-jegyet, csokit, üditőt, zöldséget, gyümölcsöt és hopp... a Nemzeti Dohányboltból Nemzeti Kisközért lett.
Nem akarom elhinni hogy még mindig tömegével vannak akiket meg lehet etetni és úgy imádják Orbánt mintha csak maga a Mindenható lenne. Nem akarom elhinni hogy vannak akik tényleg nem látják be, hogy ez az egész trafikosdi a Fidesznyikeknek szól akik elég mélyen tudnak nyalni. Azt pedig végképp nem hiszem el hogy a kormány nem veszi észre milyen szépen megágyazott a cigarettacsempészetnek. Lehet jönni mondjuk az osztrák példával, hogy ott milyen faszán müködik ez a trafikosdi, de ideje lenne rájönni hogy az Nyugat, ez meg Kelet! Nem lehet mindent CTRL-C CTRL-V kombóval megoldani a gazdaságban!

Megjegyzések