Bloggervizit a TV2-nél

Néhány hete pár sorozatfan bloggertársammal együtt meghívást kaptunk a TV2-től hogy látogassunk el hozzájuk és nézzük meg még a premier előtt az új Tények és Aktív főcímeket, bekukkanthassunk a kulisszák mögé illetve beszélgethessünk György Bencével, a TV2 hírigazgatójával.

Idén a nyuszi új főcímeket hozott a két fő hírműsornak. Ez a Tények esetében új főcímzenét is hozott. Az újítás oka, hogy ezzel újabb lépést tett a csatorna a HD-re törtnő teljes átállás felé. A grafikai elemek kifejezetten részletgazdagok és érdekesek. Nekem határozottan tetszenek ezek az újítások. Mellesleg a fanyalgóknak feltűnt-e vajon hogy a "díszlet" teteje most már a főcímben
Fotó: TGAttila
is megjelenik? Magam részéről minden elismerésem a srácoknak.
A Tények illetve az Aktív stúdiója a XXI. század és a greenbox technológia csodája. Persze ennek a csodának vannak hátrányai is, mivel a zölddoboz kissé túlérzékeny és a két műsor egy stúdióban készül mindössze egy sínpárnyira egymástól amin az automata kamerák mozognak. Pachmann Péter "tárlatvezetése" során kiderült mennyire nyomasztó egy ennyire steril közegben műsort vezetni. Régen egy egész nagy csapat kellett az esti Tények lebonyolításához most a műsorvezetőkkel együtt maximum öt ember elég ugyanerre. A súgógép kezelése is a műsorvezetők dolga, ami egy pedál segítségével történik de ahogy ránéz az ember a pult alatt szinte hiányolja a varrógépet az asztalról. Érdekes volt látni a Mokka stúdióját a Frizbi díszletéből nézni és úgy beszélgetni Andor Évával mintha csak egy baráti társaság házibulijában lennénk.
György Bence és Koltay Tamás (a TV2 szóvívője) érdeklődve fogadta kérdéseinket. Többek közt szó volt arról, hogy ha lesz rá lehetőség megújul a Mokka is majd. Továbbá felmerült a mindenki által felmerülő kifogás miszerint másról sem szól a Tények mint felrobbant, lelőtték, szénmonoxidtól megfulladt,stb... holott sokkal lényegesebb dolgok is történnek kis hazánkban. Nos az a helyzet a következő: erre van igény! Mindenki kifogásolja a tartalmi összeállítását az ilyen hírműsoroknak pedig pont emiatt nézik. Az is felmerült ha érvényes a régi szlogen ("Szenvedélyünk a szórakoztatás") akkor kicsit sok a hírműsor és az egész csatorna elmegy az infotainment irányba viszont akad akik szerint belefér ennyi hogy még ne menjen a szórakoztatás rovására.
Köszönöm a lehetőséget a TV2-nek, érdekes volt belelátni a kereskedelmi csatorna életébe. Bízom a folytatásban!

Megjegyzések