Tavaszi bezsongás a Viasatnál

A Viasat3 végre felébredt téli álmából és új, saját gyártású produkciókkal rukkol elő. Már látható a Sztárkoktél nevű celebhíradó, illetve elindult a Ramsay-féle "Pokol konyhája" magyar reinkarnációja Az étterem harcosai címmel. Viszont vannak még olyan műsorok amik csak áprilisban mutatkoznak be.

 Ezek közül az egyik az Észbontók. A sajtóközlemény zanzásított változata bemutatja a játékot.
A hazai fejlesztésű, humorban bővelkedő vetélkedő a bennünk lévő előítéletekkel játszik – például tudhatja-e egy csinos lány a választ egy focival kapcsolatos kérdésre? 
Fotó: TGAttila
A négy plusz egy fordulós játékban a csapatoknak (nők vs. férfiak) meg kell tippelniük, hogy a felvételről bejátszott női vagy férfi „észbontók” eltalálják-e a helyes választ az adott állításra. Ha eltalálták, hogy válaszolt a páros, pontokat kapnak, melyek körönként emelkednek.  A második körben képfelismerés keretében folytatódik a tippelés. A harmadik forduló két körös – a feltett kérdésekre kell válaszolni. A negyedik fordulóban mindkét csapat ugyanazt a kérdést kapja. Itt három lehetséges választ is kapnak, és szintén azt kell megtippelniük, melyik választ választották az „észbontók”. Végül az utolsó, „Akasztják a hóhért” fordulóban saját maguknak kell megválaszolni gyors kvízkérdéseket. Itt nagy a tét, 100 pontot nyerhetnek vagy veszíthetnek. Ezután eldől, hogy ki nyerte meg a játékot és ki jut a döntő fordulóba, ahol kiderül, hogy nyer-e egyáltalán, és ha igen, mit.  A döntöbe jutott csapat kap egy kérdést, három válasz lehetőséggel. Kapnak 2 nyereményt, mérlegelnek, melyiket melyik válaszra tegyék fel. Megtippelik az „észbontók” válaszát, a legnagyobb értékű nyereményt arra a válaszra teszik fel, amelyikre a legtöbb esélyt látják. Helyes válasz esetén a csapat megnyeri az értékes nyereményt.
A műsor nem egy stúdióban hanem egy budai szórakozóhelyen kerül rögzítésre.
A műsorvezető Kovács Áron, aki a Nyered ha Mered című kvízműsorral már belopta magát a VIASAT3 nézőinek szívébe.
Az Észbontók április 11.-től minden csütörtök este, nyolc héten keresztül lesz látható a VIASAT3 műsorán.
A másik műsorról szóló sajtóközlemény szintén mindent elmond:
Reality jócsajokkal – április 9-től látható a VIASAT3 képernyőjén A címlaplány, amely a Viasat és a Ringier közös együttműködésben készülő, egyedi, saját ötleten alapuló újdonsága.
A reality-elemekkel tarkított produkció eltér a csatornán a korábbiakban már megismert formátumoktól. A premier epizódban  tíz csinos lány költözik be egy közös lakásba  és verseng majd egymással azért, hogy kiderüljön, melyikük a legalkalmasabb arra, hogy nem csupán szépségével, hanem intelligenciájával, tehetségével és személyes kisugárzásával is igazi címlaplány lehessen. A szépség a műsorban nem az egyetlen szempont, amely alapján eldől, ki nyeri a fődíjat – azt a kivételes lehetőséget, hogy a hot!  címlapján szerepelhessen. Ebben a versenyben nem lesz minden egyes epizódban fotózás, a lányoknak sem csupán a fotós kamerája előtt, hanem még számos területen kell bizonyítaniuk rátermettségüket. Minden epizód egy tematika köré rendeződik, és aki csak a fotózáson tűnik ki, de nincs otthon például a társasági életben, a sport terén, vagy éppen a popsztárok világában, annak bizony nehéz dolga lesz a megmérettetéseken. Minden feladat végrehajtása során alapvető szempont, hogy a lányok a szépségük mellett megmutassák saját személyiségüket és kreativitásukat is.
A nyertes összesen négy fő kritériumnak kell, hogy megfeleljen: legyen szexi, merész, elszánt és érdekes, hiszen címlaplányként elengedhetetlen, hogy bárhol megállja a helyét és mindig fenntartsa az érdeklődést maga körül. A végső győztes az lesz, aki a zsűri előtt leginkább bebizonyítja, készen áll arra, hogy a játék után is boldoguljon a celebvilágban, hitelesen és megbízhatóan képviselje mindazt, ami a címlaplány léttel jár, tehát továbbra is maradjon szexi, merész, elszánt és érdekes.
Fotó: TGAttila
A műsor háziasszonya Horváth Éva, aki maga is címlaplány. Tökéletesen tudja, mi kell ahhoz, hogy valaki megfeleljen az elvárásoknak, a szakma követelményeinek. Műsorvezetőként nem csupán a nézőket kalauzolja adásról adásra a címlapok világában, hanem a lányokat is terelgeti, itt-ott segíti, tanácsokkal látja el. Ugyanakkor, ha úgy hozza a sors, nem kíméli őket a kritikától sem. A műsorba beválogatott lányok teljesítményét egy négytagú szakmai zsűri értékeli hétről hétre, amelynek tagjai Holdampf Linda, stylist, Hujber Ferenc, színész, Illés Csaba, a hot! főszerkesztője, és Nánási Pál, fotográfus. Négy különböző szakember, különböző meglátással, esetenként eltérő véleménnyel, de a cél mindannyiuknál ugyanaz – a legrátermettebb jelölt megtalálása.
Az állandó zsűrit minden adásban az aktuális tematikához kapcsolódóan a celebvilágból egy-egy extra zsűritag egészíti ki. Ők öten döntik el minden epizód végén, hogy melyik lány nem folytathatja tovább a küzdelmet A címlaplány címért.

A címlaplány
 április 9-től minden kedden 21:25-től a VIASAT3-on!

Megjegyzések