Télen-nyáron Bulipest

Nemrég volt az első szülinapja ennek a rettenetnek ezért a tavalyi posztomat ide előre vettem. Szerintem aktuális.

Az RTL úgy gondolta, amit a németek zabálnak az nekünk is ízleni fog. Elindított egy fiatalokról fiataloknak szóló napi sorozatot, ami lényegében semmit nem mutat. Illetve semmi olyat amit eddig ne tudtam volna.  Az Éjjel-Nappal Budapest a Való Világ egy belvárosi lakásba átköltöztetése csak innen ki lehet járni.


Erősen kellett gondolkodnom, hogy a németeknél mitől annyira sikeres ez a műfaj mert nem értem. Miért néznék a tévében minden hétköznap este amit ők is csinálnak hétvégenként?  Mert ez a sorozat nem szól másról mint hogy van pár vidéki  fiatal akik együtt élnek egy pesti bérház egyik lakásában, buliznak és nyüsszögnek mert az egyik nem szerelmes a másikba és betoppan az ex vagy mert az egyiknek az anyukája nem szereti a pasiját. Olyan lényegi kérdések amitől bokán brunyálom magam izgalmamban.  A szereplők abszolút hitelesek mert jóformán csak épp egy másik nevet meg egy szitut kaptak amiben aztán önállóan mozoghatnak.  Ehhez a csapathoz tapasztották hozzá VV /Nádai/ Anikót aki aztán abszolút magát hozza.  Persze ez mégsem teljesen a mai valóság hiszen a tizenkettes karika miatt itt nem fogják a neten a szopoknyalokbaszok.com oldalt lesni sutyiban és nem lesz éles bevetésen egyik srác lövegje sem amit aztán valamelyik, a műsor fikázására kitalált blog fog majd a széles közönség elé tárni.  Itt nem fogják egymás nyakát szorongatni, és egymás erkölcsi hulláin felmászva megszerezni a fődíjat mert nincs. Csak csók és könny, és egy árnyalattal szebb valóság az igazinál.  Biztos bennem van a hiba és én vagyok túl öreg ehhez, de ha totál hülyére innám magam sem érteném meg ennek a sorozatnak a létjogosultságát a fő kereskedelmi csatornán este hétkor.  Mintha lenne egy Barátok közt junior, ahol Balázs és Hanna nem a jövőjüket terveznék hanem csak élnének bele a világba és Peti sem azt nyomozná kivel kavart félre az anyja hanem éppen Shakespeare-szonettekkel próbálna felszedni csajokat egy romkocsmában.    
Nem mondom hogy rossz ötlet volt kicsit parkolópályára tenni Sebestyén Balázst de látva ezt a sorozatot inkább nézném tavaszig a Kódot és röhögnék egyes játékosok tudatlanságán mint hogy azt lássam amint egy csapat egyetemista korú azon szenved mély átéléssel hogy ki kivel mikor vagy mikor nem és miért. Ha a self-mazo hajlamomat akarom kiélni inkább átkapcsolok a Családi titkokra.

Megjegyzések