Szuperül kihűlt Mokka


Az ember reggel félkómásan bekapcsolja a tévét, hogy a munkába készülődéshez valami adja az ütemet. Mivel az RTL-es Csak csajok annyira lelkesítő mintha pisztránggal csapkodnának tarkón és a közszolgálati adókra még tévedésből se kapcsol így kizárásos alapon a Mokkát választja.  Már tudja hogy mennyire van időben mert ha még a múlt heti gyilkosságot elemzik huszonötödik féleképpen akkor még rendben van, de ha már a Karda Bea fülcimpájáról szóló tegnapi Aktív riportot ismétlik akkor rohadtul késésben van.  Na de mi van akkor ha délelőtt kapcsolja be a zajládát és a tévépláza nem ébreszt benne olthatatlan vásárlási lázat?  Átkapcsol a SuperTV2-re hogy megnézze a Super Mokkát (aki ezt a címet kitalálta és először merte leírni annak az ujjait egyesével tördelném le és dugdosnám a kávédarálóba) és itt követi el élete legnagyobb hibáját! Mert amit kilencig nem tudtak elcseszni azt itt sikeresen bepótolják!

Három műsorvezető páros kergeti egymást heti turnusokban. A Kovács Patrícia – Fenyő Iván kettősre nem mondhatok sok rosszat ha figyelembe veszem hogy cirka három hónap alatt nem lehet nagy rutinra szert tenni. Ők még tiszta őszinteséggel csodálkoztak volna rá a cirkuszi majommá degradált Parkinson-kóros bácsira (akin orvosa mutatta be milyen hasznos az általa beültetett ketyere) és őszintén égne a pofájuk ha kiröhögnék a szakállas nőt. Ráadásul pont nekik nem jelentene kihívást eljátszani az érdeklődést hiszen kiváló színészek.  A Lang Györgyi-Váczi Gergő párosra már szúrósabb szemekkel nézek amiről nem a fél Pa-Dö-Dö tehet hanem a már hosszú ideje TV2-s műsorvezető társa. A Vitray-interjú során elkövetett szarvashibát kötelező tételnek betenném minden médiaszakos vizsgaanyagba. Nem baki volt ez, hanem akkora blamázs amit egy általános iskolai diákújság lelkes szerkesztőjének még talán megbocsátanak de a második legnagyobb kereskedelmi tévé tapasztalt műsorvezetőjének semmiképpen sem szabad! Liptai Claudia és Till Attila a profik, ráadásul előbbinek bőven van Mokkás gyakorlata de Tilla mögött is már van hat évadnyi Megasztár mégis képes volt háromszor belekeveredni saját kérdésébe amikor azt akarta megtudni mi az az asszonytartás.
A grafikai megoldásokra egy szavam nem lehet…ami jó. A főcím maga is rettenet (bőven elég lenne egy olyan mint az „anyaműsoré”) de hozzá  a szalagos fánk design mindenféle színekben már hányingerkeltő is.  Engem a túlbonyolítás mesterének tartanak mégis azt mondom, a kevesebb több lenne.
A Super Mokka semelyik összetevőjében nem szuper. Mindenről szól ami a reggeli lefőzésből még megmaradt (felmerülnek ugyan hasznos témák de azok kibontására meg ugyanúgy nincs idő mint a rendes Mokkában). Ennek a műsornak csak időkitöltő szerepe van amit prímán lehetne helyettesíteni bármilyen alig nézett sorozattal. Az sem lenne szörnyűbb mint ez a kihűlt, ihatatlan lötty.

Megjegyzések