Száraz játszma


A 40 milliós casting
Már megint a negyven millás játék kapcsán hívott a TV2, ugyanis a game újraindul új pénzsóvárgókkal. Azt mindenki tudja, hogy milyen a játék hiszen írtunk is róla és volt egy hónapunk a tévé előtt ülve kitapasztalni. Na de mi alapján válogatják ki Rákóczi Feri játszótársait?
Lehetőségem volt részt venni a most induló széria válogatóján megtapasztalni mennyire nem egyszerű ez a castingolás. Hiába szimpatikus valaki első blikkre ha meghal a színpadon, vagy a lazaságával vagy egyéb adottságaival akarja eltakarni a fejében levő vaksötétet. Minden jelentkező átesett már két előválogatón, de itt már közönség előtt kell bizonyítani. Igaz a nézők játékostársak is egyben, de akkor sem könyű menet ott állni és meggyőzni a tisztelt "bíróságot". Pont ezért érthető is, hogy zavarban voltak mint Ádám anyák napján. Az csak még rátett egy lapáttal, hogy nem Monopoly játékpénzekkel helyettesítették a millákat, hanem gyufásskatulyákkal. Rohadt nagy képzelőerő kell, hogy negyven misinek nézzek pár apró papírdobozkát de muszáj megerőltetni a fantáziát mert az idő itt sem végtelen, vagyis egy perc alatt kell dönteni. Ez volt akinek nagyon nehezen sikerült, és voltak akiknek pár másodperc is elég volt, ahogy az az igazi játékban is történni szokott. Egy dolog hiányzott nekem valahogy, mégpedig a csatorna jollyjokere. Persze tudom a műsorvezető nem vesz részt egy ilyen válogatáson, de a Róna utca legclassabb figurája mégis több mint egyszerű műsorvezető. Hiszen aki esetleg bejut a műsorba, a legnehezebb feladata megőrizni a hidegvérét miközben Feri éppen kultúráltan hülyézi. Erre pedig nem lehet felkészülni ha pont az nincs ott, aki majd a stúdióban élőben fogja ekézni az embert. Na és persze azt sem szabad figyelmen kivül hagyni, hogy neki kell kihozni valamit a szerencsétlenebbekből is és tudjuk nem olyan higgadt fajta mint mondjuk Vágó István.
Nem volt rossz látni, hogy kik és miért jelentkeztek ebbe a műsorba mert így már értem mi motiválja az embereket amikor látják a felhívást. Nem a pénz a lényeg, mert azt gyorsan el lehet tapsolni (főleg ebben a játékban) hanem a hírnév! Tanulmányok sorát lehetne írni az önjelölt sztárokról, akik el akarják hinni és hitetni magukról hogy mekkora ászok. Karakterek kellenek, akik érdekesek a nézők számára. Mindegy, hogy imádjuk vagy utáljuk őket a lényeg a nézésre motiválás. Aztán ha olyan jön be a nézőknek, aki meghatja a lelküket és ne adja az ég nem nyer, akkor majd jól lehet kurvaanyázni a TV2-t. De ezzel várjunk amíg Rákóczi kartárs újra üzemi hőmérsékletre pörgeti fel magát!

Megjegyzések