Rendezett jelen


Kellett nekünk ez a VV4, mint üveges Tóthnak a hanyatt esés. Aki látta az előző három Való Világot, annak már nem tudnak semmi izgalmasat mutatni. Aki pedig még nem jutott hozzá ehhez a médiatörténelmi gyönyörhöz, annak ez az egész úgysem jelent semmit. Ráadásul ez a szezon már nem más, csak egy szépen megkomponált sablon, amire hirtelen próbálták ráhúzni a hihetőség álcahálóját de nagyon bénán sikerült.
Eleve úgy indultunk neki, hogy megszoptattak minket a műsorvezető casting hírrel, aztán rögtön az első adásban az RTL ajtóStohl rohant a házba. Kiválogattak néhány karaktert, akik jól passzolnak a képbe (mint például Olivér, aki nemrég még annál a zenetévénél vezette a rockműsort ahol Sebestyén Balázska kezdte nagyívű karrierjét) és néhány olyan figurával tették egy csapatba őket, akikre biztos kevesen szavaznak. Így megvan a látszata, hogy mi döntöttünk így és nem irányítottak minket. 
A koncepció aztán a szépfiú kategóriánál bukott meg, ugyanis a kifejezetten nem túl szimpatikus, agyonszolizott faszira jött több voks. Ennek sem a villalakók, sem a műsor kitalálói nem tudtak túlzottan örülni, de no para, mert a szabály arra való hogy átírjuk! A kategória ezüstérmesét, amolyan extra vendégként szintén beköltöztették, de ez meg a szavazatok alapján jogosan bejutott csávónak és hozzátartozóinak nem tetszett, aminek hangot is adtak. Persze ezen se lepődtünk meg, hiszen nagyon kevesen lehetnek annyira vakok, hogy nem látják mi a forgatókönyv.
Ki gondolná komolyan, hogy a mini Geronazzo Máriát a nézők akarták bejuttatni? Pont ez a szabásminta alapján zajló valóság, ami sikeresen tönkreteszi ezt a realityt. Már naponta kell átszervezni a műsorsávot, mert szinte senkit nem izgat már se a műfaj, se amit produkált belőle az RTL. Érdemes ezt fél évig húzni úgy, hogy előre megbeszélt koreográfiát táncolunk? Nincsenek nagyon csöcsök, pinák és farkak főműsoridőben (utána se nagyon), az online adást is korlátozva toljuk, csak hogy megfeleljünk Szalay Annamáriának.
BeleValóVilágba valaki felvette Győzikét műsorvezetőnek, de úgy látszik nem bírta sokáig, mert most már mindennap Valkó Esztike fejét látom, ha a COOL-ra kapcsolok. Mellesleg ez a kiegészítő sem fog nézettségi csúcsokat dönteni mert az valahogy nem túl érdekes ahogy Varga "Zöldazég" Viktor maga elé mormolva rajzolgat miközben a beköltözőkről beszélgetnek mellette.
Úgy az egész ValóVilág nem tudja már azt adni, amiért teremtették. Egy túlbiztosított, megszervezett valóságot mutat be, ami senkit nem izgat. Kolosi Péter nyugodtan feküdjön fel az újév hajnalán egy ezüsttálcára citromkarikával a szájában és tolják be a TV2 székházába, mert azt érdemli.

Megjegyzések