Pronyó pornó


Az Éden Hotel egy olyan valóságshow, ami már majdnem a tényleges valóságot mutatja, csak azt nem tudom ehhez minek vitték a produkciót Kolumbiába. Ugyanezt a jól bevilágított, nagy költségvetésű semmit leforgathatták volna a gödi Duna-parton is, az eredményen nem változtatna.
Összetereltek öt szilikoncicát és öt modellfiút egy tengerparti házikóba, hogy találjanak egymásra. Erre van négy napjuk, és akinek péntek estére nem lesz párja az mehet haza a sunyiba. Ennek elősegítésére minden héten rájuk eresztenek egy plusz főt, hogy megkísértse a játékosokat. Annyira egyszerű a szabályrendszere ennek a vetélkedőnek, hogy aki ezt nem érti, az csináltasson akváriumot a készülékéből aztán nézegesse a halakat. A seggek, műtött csöcsök és kockára gyúrt pasik irányítására pedig felkérték Horváth Évát, aki most a helyére került. Ő bebizonyítja, hogy a bionikus nő létezik és nemcsak egy fikció. Igaz neki nem a lábát, kezét vagy a szemét cserélték ki, csak az agya helyére tettek egy harmickét megás RAM-ot.
Ahogy elnéztem a kezdőcsomagot, pont arra lettek kiválasztva amihez első blikkre megállapíthatóan értenek: baszni és/vagy baszatni. Az egyik csajnak olyan a fogsora, hogy Nick Árpi gond nélkül áthúzna rajta egy kamiont, a másiknak meg inkább én mennék át a fején egy UAZ terepjáróval. De a fiúk között is akadnak olyanok, akiket még VV Jerzy is simán ledumálna. Szóval szép a felhozatal meg kell mondani, de mint már említettem ezeket a gyerekeket nem azért castingolták, hogy az in vitro rekombináns géntechnikáról tartsanak egyetemi előadást. Azt nem vágom, hogy miért kellett ehhez a Karib-tengert helyszínül választani? A Balatonnál nincs Cuba Libre valamelyik bárban, vagy úgy nem lenne meg a karibi party feeling? Ha homokos tengerpartot, meg sziklákat nyaldosó hullámokat akarok nézni akkor a Travel channelre kapcsolok. Ehhez felesleges háttér a műsor. Azt sem értem, azzal miért lehet több milliót nyerni hogy taktikai megfontolásból mindenkivel kefélünk, aki a másik nemhez tartozik és minden este annyira bebaszunk, hogy a következő összefoglalóban csak a másnap délig tartó hányásunkat tudják mutatni?
Amiben viszont tuti biztos vagyok, hogy majdnem nagyobb lesz a nézettsége ennek a realitynek, mint a VV-nek. Úgy mondjuk nem is lesz nehéz, hogy a Viasat3 szinte minden műsoridejét erre szánta. Biztos én öregedtem meg, vagy csak más értelmi síkon mozgok, mint amit ezek a műsorok megkövetelnek, ezért nem is tudom értékelni a taktikai dugást. Viszont azzal már nagyon is ki vagyok békülve, hogy nem hisztirohamban fetrengő celeb-kezdeményeket kell nézegetnem csak agyatlan kúrógépeket.
(A képért köszönet a sorozatgurunak)

Megjegyzések