Hülyeország


Nem vagyok politikai elemző, csak szenvedő alanya a kétharmados többségnek. Meg ennek az egész országnak, amit én csak Hülyeországnak hívok. Mostanában csak nézek ki a fejemen, mint hal a szatyorban és értetlenkedek.
Nem értem például, hogy Gyurcsány miért akarja megreformálni az MSZP-t, ha az nem akarja a változást. Azt sem értem, hogy (most még) párttársai miért szeretnék annyira a Jókai utcán kivül bárhol máshol látni a volt miniszterelnököt. Mintha begyöpösödött, elkényelmesedett vénemberek gyülekezete lenne a szocialista párt, akik nem tudnak megbékélni az újdonságokkal. Inkább húsz körömmel kapaszkodnak a megszokott, kényelmes kis életükbe és aki bármi változást akar hozni, arra úgy néznek mintha szadista pedofil tömeggyilkos lenne. Tessék mondani, ha egy oldalon állunk akkor miért is lövünk egymásra?
Azt sem értem, hogy a Fidesz miért akar nagyobb hülyének nézni mint amekkora vagyok csak azáltal, hogy még nem húztam el innen a büdös francba? Küldözgetnek nekem itt mindenféle kérdőíveket, konzultálgatnak velem miközben úgyis azt valósítják meg, ami abból a szépre nyalt fejükből kiugrik mint Pallasz Athéné anno Zeusz fejéből. Nem értem, hogy miért kell mindent szétverni, ami eddig jó vagy legalábbis működőképes volt? Döngetik a mellüket, hogy mi vagyunk a szupermenek mert kiebrudaltuk az IMF-et az országból és ezzel mi mekkora hírók vagyunk. Hogyne, persze azok. A hülyeség hősei. Aztán ott van ez a mikor menjünk nyugdíjba kérdés. Eddig senkinek nem volt gond az, hogy korengedményes nyugdíjjal ment el a cégétől a tűzoltó, rendőr, smasszer stb. , ha ledolgozta a megfelelő szolgálati idejét. Csak azok nyafogtak, akiknek ez nem adatott meg mert nem végeztek olyan munkát amiben az életüket is kockáztatták volna. Most viszont a Viktoriánus korszak újabb etapjában immár mindenható uralkodónk és hű szolgái is rájöttek, ezt így nem lehet. Mindenki dolgozza ki a rendes nyugdíjkorhatárig tartó időt és ne tessék az állam pénzén hawaiidizsinapfényben élni. Ok, legyen így de akkor utána ne tessék egy kurva szót se szólni, ha esetleg 60 éves rendőrök fognak szembeállni mindenféle vonulgató önkényes védelmezőkkel, és a piros-fehér csíkos hátú vadmalackák jól körberöhögik őket. Mindig utólag okos minden politikus, aztán utána vakargathatják a buksijukat, hogy akkor most ezt hogyan fogalmazzuk át? Mert minden mondatukat előbb-utóbb simán megcáfolják amit persze utólag próbálnak szépíteni. Le lehet festeni a szarral bekent falat, de azért mert nem látszik attól még büdös marad! A lex-Gyöngyöspata az eleven példa, hogy nem előre gondolkodnak hanem visszamenőleg. Amikor a beetetés korszaka volt, azt ígérte Pintér belügyminiszter Úr, hogy 2 hét alatt olyan közbiztonság lesz, amilyen még sose volt! Na ha majd a rendvédelmisek elkezdenek sztrájkolni, akkor tessék megnézni milyen fasza közbiztonság lesz!
Amit viszont a legjobban nem értek, az az új keresztelési roham amit a Főpityu vezetésével vittek végbe. Tegye fel a pracliját, akinek baja volt a Roosevelt térrel azt leszámítva, hogy nem tudta hogyan kell helyesen ejteni. Most a Széchenyi-rakpartról nyílik a Széchenyi István utca ami után két sarokkal áll a Széchenyi István tér mellett a Széchenyi féle Lánchíd. Már azon se lepődnék meg, ha valahova az MTA épülete mögé valamelyik lakóház helyére áttelepítenék a Széchenyi-fürdőt. Ha a Vidámparkot ki lehet költöztetni valahova Újbudára, ahova egy turista se fog kizötyögni akkor egy fürdő áthelyezés már nem lehet akadály. Aztán a Moszkva tér kinek bökte a szemét, hogy megint Széll Kálmán tér kell legyen? A Köztársaság tér azért lett II. János Pálra átkeresztelve mert úgysem leszünk már ilyen államforma vagy csak a KDNP-nek kellett egy alaposat bepuszilni a seggébe? Remélem Tarlós főpolgármester kartárs jóbarátja Komár Lacinak, mert kötve hiszem hogy erős lobbi nélkül csak úgy ad hoc megszülték ezt az Elvis Presley park nevet. A királynak annyi köze volt a mi 56-unkhoz, mint nekem ahhoz amikor Szűrös Mátyás kiállt az erkélyre és könnyes szemmel elrebegte, hogy már nem Népköztársaság vagyunk. Egyikünk se volt ott, csak távolról értesült róla. Akkor rólam miért nem neveznek el egy kis köz legalább?
Sok mindent nem értek, de azt hiszem nem is kell. Én csak egy hülye állampolgára vagyok egy hülye országnak.

Megjegyzések