Arany Képcső 2010 / 2.


Folytatódik a szubjektív díjkiosztás, nem is akármilyen kategóriákkal! Jön az év felfedezettje, az év felfedezése, az év cikije, az év legnagyobb arca és az év legjobb ötlete.
Az év felfedezettje: Szíj Melinda
Tévedés ne essék, nem a hangjával nyerte el a címet nálam hanem a stílusával. Az a tipikus eset, amikor azért is elnézést kér valaki hogy a Földre született. Ha valaki jó alapanyag a paródiákra, akkor a kék kardigán nagyasszonya tökéletes. A ritmustól úgy fél, mintha skorpió lenne és véletlen sem lép rá, soha nem fog lemezt kiadni - maximum saját használatra - viszont pontosan tudja hol a helye. Teljesen mindegy megnyerte volna-e a Megasztárt vagy hogy meddig jutott volna önerőből, mert így nem a nézők csontozzák ki hanem a bulvársajtó.

 Az év cikije: Keresztes Ildikó
Az X-faktor mentorának felkért rockmama valószínűleg szerződése szerint bőgte végig azt a pár hónapot, amíg a vetélkedés tartott. Nincs azzal baj, ha valakinek érzékeny a lelke és néha elpityergi magát. Amikor az egyik mentoráltja Cserháti dalt énekelt még meg is értettem, de azért az egy évadon belül legtöbbet síró celeb címét elnyerő énekesnőnek lenni már égés. Feró is már inkább a nyugdíjas csótány kategóriába sorolhatnánk, de szerintem azért valamivel többet tett le az asztalra mint a Könnyező Rockercsaj (kommentekben nyugodtan meglehet cáfolni). Az idei sorozatra inkább kérjék fel Szekeres Adriennt, bár attól félek ha a szereptévesztés kötelező elvárás, akkor a Széplelkű inkább csápolni fog a sok könny helyett.


Az év legnagyobb arca: Sebestyén Balázs
Bazsi akkora sztárja már az RTL-nek, hogy azon sem lepődnék meg, ha életnagyságú szobrot emelnének neki a székház előtt. Miatta találták fel a 3D-s tévét, mert az arca már nem fért el a síkban. Aki mellé kerül, mint műsorvezető társ az nem menekülhet mert biztos addig oltja őket, amíg egyszer magára marad. Ki tudja, hátha pont ez a cél?
Az év legjobb ötlete: A 40 milliós játszma
Valószínűleg sokan nem értenek velem egyet, de nekem speciel tetszett a műsor. Még akkor is, ha nem a TV2 saját ötlete. Bár ahogy lapátra tették a Kvízprofesszort az finoman szólva is gusztustalan, de tény hogy ez a műsor nem Vágó István műfaja. Rákóczi Feri jó választás volt, csak valaki adjon neki pár szem nyugtatót mert néha úgy felpörgött és úgy kiabált mintha tűz ütött volna ki a stúdióban. Nem mondom, hogy hibátlan volt a produkció, de tegyük hozzá azok alapján amiket az indulás előtti sajtótájékoztatón láttam nem is vártam mást. Ráadásul egy hónap kevés arra, hogy kinője a gyerekcipőt. Remélem még adnak lehetőséget arra, hogy a betegségeiből meggyógyulhasson és az operatőr ne törje ki a nyakát.

Az év felfedezése: Ezek megőrültek!
A TV2 valamiért csak most jött rá, hogy szeretünk röhögni mások bénázásán. Ha ezek celebek, akkor meg pláne. Nem kell ide mindenféle lexikális tudás, meg szimpátia. Mind felesleges hülyeség. Ellenben kell pár közismert ember - leginkább Pákó - aki hajlandó totál idiótát csinálni magából jó sok pénzért, meg kellenek abszolút agyatlan játékok, és hopp, máris kész a műsor. Seggen csúszás meg pofára esés. Nem kell stresszelni, hogy vajon most tudja-e a kérdésre a választ vagy nem és hogy mi mit tennénk a helyében. Manapság ez a szórakoztató, bár tény hogy nekem az első széria sem volt túlzottan érdekfeszítő. Ettől függetlenül el kell ismerni, hogy ami a japánoknál bevált arra itthon is van kereslet. Aztán, hogy ez jó vagy sem arról már rendesen megoszlanak a vélemények.

Számomra ezek voltak legfőbb jellemzői az itthoni tévézésnek. Biztos sok fontos momentumot kihagytam, de a kommentekben még lehet javasolni további díjazottakat. Addig is figyelem tovább a képernyőt, mert azt gyanítom jövőre is lesz mit összefoglalni és kiosztani az Arany Képcső díjakat (esetleg egy Gyémánt Szalai Annamáriát is, ahogy nézem az NMHH idei tevékenységét)

Megjegyzések