Arany Képcső 2010 / 1.


Íme elköszöntünk az Úr kétezer tizedik esztendejétől, és áldassék a Mindenható neve, hogy ennyi témát adott nekem, mint egyszeri tévénéző bloggernek. Most megpróbálom abszolút szubjektíven kiosztani az Arany Képcső díjakat az év legjeinek.
A legfoglalkoztatottabb: Benkő Dániel

A lant- és faroklengető művész annyit szerepelt az évben, hogy talán nincs is annyi műsor a két kereskedelmi csatornán. Talán csak a híradókban, és az időjárás jelentésekben nem bukkant fel. Ma már szinte eladhatatlan a gitárzene, ezért Dániel előbb telefingta a TV2 műsorát, aztán a Valótlan Villában rögtön az első adandó alkalommal meglengette amit adott az Úr neki. Na és még ezek mellé megkapta a Kész átverés vezetését a promtrapper MC DC-től. Én addig tiszteltem, amíg szünetjelként gitározott a köztévében de amióta prémium kategóriás celebbé vált, már semmi büszkélkedni valót nem látok benne.
A legkiszámíthatóbb győzelem: Megasztár / X-faktor
Megosztott díjat kap tőlem mindkét kereskedelmi csatorna énekeskutató műsora, mert Tolvaj Renáta és Vastag Csaba első helyezése hétről-hétre egyre nyilvánvalóbbá vált, ahogy a zsűri / mentorok / nézők kombó röpítette őket a csúcs felé. Persze friss vérre van szükség a celebvilágban, ahol nem a tehetségéért fizetik meg az embert hanem azért mert ott van ahol, azt csinálja amit, és simán eladja a lelkét a legprimkóbb bulvárújságnak is. A két dalnokpalánta kiad majd egy-két lemezt aztán jön a következő generáció, mert gyorsabban cserélődnek, mint ahogy a milliók csusszantak a pénznyelőbe.
A legnagyobb bukta: ValóVilág 4
Mikor közhírré tették, hogy újra felépítik a Vityillót és embereket engednek bele már előre tudtam, hogy ebből jó nem sülhet ki se nekünk, se az RTL-nek. A csatorna tudta, hogy ha Szalai Annamária odakerül az új ORTT élére jó sokáig növelhetik a nézettségüket az elsötétítéssel ezért megalkudtak és létrehoztak egy olyan etikai kódexet, amihez képest majd alakul a valóság. Érdekesen működött ez a szabályrendszer eddig is, és gondolom ehhez tartják magukat a végéig. Ha valakit megpróbálnak fejbe baszni egy félliteres ásványvízzel azért kizárják a támadót, de a makiverem simán mutogatható. Miközben a reality megpróbálja a látszatát is elkerülni, hogy nem megkoreografált színdarab akárhány felvonásban az istenadta nép (mert wamzerkedésben szerintem világelsők vagyunk) feljelenti őket már csak azért is, hogy Bucit képernyőre engedték. Pedig nem ez volt a megalázó, hanem a belépője. Főleg azután, hogy egészen az első adás elejéig hülyítettek minket. Volt Balázsolás, volt terelés, hogy aztán beteljesedjen a fátum.
Ez csak három kategória volt, de még nem értem a díjazás végére! Vajon Stohl dalolása az év cikije számomra? Kiderül, de csak a reklám után!

Megjegyzések