Amikor vége az utolsó dalnak is...


Mindkét kereskedelmi csatornától megkaptuk a karácsonyi ajándékot, ugyanis véget értek az énekeskereső társasjátékok és megvan a Megasztár (Tolvai Renáta) illetve a legnagyobb X (Vastag Csaba). Most a TV2 hiperszuperfináléját mutatom be, ahogy én láttam.
Kétszáz idegtépő perc jóformán a semmiért. Nem Renátára vagy Kökény Attilára fognak emlékezni a nézők a legendaszezonból, hanem a depresszió nagyasszonyára és a Bikicsunájra. Mindketten felléptek a fináléban egyébként, de ami Szíj Melindának jól állt (végre egyszer felszabadultan tudott énekelni, és nem változott vissza magába forduló kertitörpévé) az Szarka Lászlóéknak inkább szégyen. Ugyanis a casting sztárjai, akiken jókat röhögtünk együtt még szánalmasabbak mint egyenként. Direkt nem állították nekik magasra a lécet a Roy és Ádám Trambulinjával, de nekik ezt is sikerült alulról leverni. Ez a produkció a TV2 szilveszteri műsorában teljesen jó helyen lenne, de ide akkor sem tettem volna be ha csak a poénkodás volt vele a cél.
Tilla és Claudia egyen-fehér ruhájukban sem tudtak lázba hozni, akkor sem ha a műsorvezető hölgy mókusa csak azért nem látszott ki a nyakig sliccelt szoknyájából, mert már rutinosan tud elfordulni a kamera elől. A feláldozhatóakon kívül is volt kínos pillanat, akár az ahogy a síkideg Tolvai Renit rákényszerítették, hogy mondja ki úgy belezúgott Andriskájába mint részeg a metróaknába, vagy az, ahogy immár mindörökre rásütötték Kökény Attilára a Zámbó Jimmy billogot.
A technikai megoldásokra egy jó szavam sem lehet, mert valószínűleg ugyanazt az elbaszott fülmonitort kapta Caramel, ami előző héten az év férfi hangjának is gondot okozott. Talán erre is lehetett volna figyelni nem csak arra, hogy a fényparavánokon hogyan jelenik meg a kép. A végeredmény kihirdetése és a reakciók annyira természetesek voltak, mint a konkurenciánál a villalakók bármely megnyilvánulása. 2010 megasztárja meg se lepődött azon, hogy nyert. Kicsit meghatódott ahogy az előre meg van írva, az ezüstérmes beletörődve megmosolyogta az egészet, a rajongók még sikítoztak egy utolsót aztán mindenki elindult haza.
Mintha az előző szériát láttam volna újrajátszani csak más szereplőkkel. Kicentizett végjáték volt ez, amit nem kéne még egyszer előadni, mert Mester Tamás hiába nyomja az agitprop dumát attól még nem fog kitágulni a bolygó, hogy még több sztár elférjen rajta.

Megjegyzések