A Nemzeti Színház fantomjai


Már megint rá kellett ébrednem, túl sokan vannak a Parlamentben és rohadtul unhatják magukat. Főleg a KDNP és a Jobbik képviselői vannak ezzel így, mert a legfőbb gondjuk hogy Alföldi Róbertet kipaterolják a Nemzetiből. Látszólag a munkássága bassza a csőrüket, de valójában az identitása amitől lázgörcsben fetrengős rémálmaik vannak.
Miből jutottam erre a következtetésre? Nos nézzük csak meg dióhéjban mi történt eddig az Alföldi-sagában. Kiállt Stohl Buci mellett, bár elítélte a tettét. Aztán kölcsön akarta adni a Román Nagykövetségnek az épületet, hogy megünnepelhessék Erdély Romániához csatolását. Igaz ezt utólag visszamondta. Aztán be akarta mutatni Závada Pál: Magyar ünnep című művét a Művészetek Palotájában, de aztán mégis a Nemzetiben mutatták be. Most pedig verbális nemi erőszakot követett el, ahogy azt Pálffy Istvánék szépen megfogalmazták.
Aki látta már valamelyik Alföldi rendezést az tudja, hogy Robi hajlamos átugrani a konvenciók kordonját. Tény hogy meg kell érni rá, és tudni kell értelmezni. De alkotói szabadság is van a világon, aminek a jogát elvitatni vagy elvenni eléggé inkorrekt dolog szerintem, és még visszafogtam magam. A két említett párt prominens képviselői, akiket csak a 2P-nek hívok magamban (Pálffy és Pörzse) viszont az említett hibákat túlnagyítva illetve a színpadi adaptációkat kifogásolva szeretnék Robit a Dunába lökni, anélkül hogy bármilyen fogalmuk lenne arról amiért okádják magukból a hülyeséget. De ezek a hibák mind eltörpülnek azon problémák mellett, hogy az igazgató nem felel meg az Ő szájízüknek mert nem zsidó-, és homofóbiás.
Nem gondolom magamról, hogy elfogult lennék bár tény, hogy a politikai hovatartozásom okán részrehajló is lehetnék. De én mégsem ezért támogatom Alföldi Róbertet, hanem mert úgy vélem ha eldugjuk stúdiószínházakba a rendezéseit akkor a lehetőséget vesszük el a nagyközönségtől. Annak a lehetőségét, hogy más nézőpontból lássanak. Persze vannak, akiknek a szemellenző szériatartozék. Nekik azt ajánlom nyugodtan hőbörögjenek, dobálgassanak. Csak ne juthassanak el oda, hogy Ők határozzák meg mit nézzek és ki vihesse színre! Ne legyen igaza Orwellnek és ne jöjjön el az 1984!

Megjegyzések