"Az élet egy átkozott kiszavazó show"

Az RTL már kisujjból rázza ki a Való Világot, a nézőknek meg a könyökén jön ki, de azért csak megrendezik ötödszörre is ezt a rettenetvetélkedőt. Pedig lassan elérünk oda, hogy komolyabban roncsolja az emberi agyat, mint SpongyaBob. Ráadásul ebbe a szezonba direkt olyanokat válogattak össze, akiktől egyenként áll föl minden szőrszálam. Nagy naivan azt gondoltam, hogy a félgörög ámokfutása és a Stohl nélküliség elég ok lesz, hogy kicsit pihentessék ezt a műsort, de sajna megint felébresztették.
Lilu úgyis unta már a Reggelizést, Balázska meg mindenre ráér, csak az X-Faktorra nem. Hiába forgatták le, és rohad a dobozban a buzukis Delhusa nőkereső borzalma, illetve a gyengébb értelmi képességűeket is győzelemhez segítő játék (Egy perc és nyersz), mert ott a Campona- központban tudják, hogy nekünk nem azokra van szükségünk.
A puncibubusok és szilikoncicik sűrű erdejében elveszni nagyon könnyű, ha a szereplőkével azonos kaliberű az ember winchestere. Talán az egyetlen pozitívum, amit a VV5 kapcsán említhetek, hogy a villadesignt átalakították kicsit szocreálosabbá, a szabályokban pedig annyi változott hogy aki megnyer egy párbajt az nem lesz automatikusan védett, hanem az úgynevezett Arénában kell kiharcolnia valamilyen szellemi vagy fizikai összecsapásban. Ahogy elnézem a résztvevőket az előbbi csatákban nagy elvérzések lesznek. Itt már nem Csimpi meg Tubi-tubi van, hanem igazi fight és gyanítom ez a hot-dogos majdnem Alekosznét rendesen meg fogja viselni.
Az eddig látottak alapján úgy tűnik visszatérünk a szopok-nyalok-gombot varrok tematikához, amit az első három szériában már megismertünk. Az előző szezon ugyan a majdnem Adonisz biztonsági őr körül forgott, de szerencsére most nem engedtek be mindenféle agyilag hidratáltakat (feltéve hogy nem számolok a szüzek kategóriával, akiket inkább a Mama kedvence matricával látnám el), és nincs Igazmondó Hinta se. Mindkettő miatt telesírom a lavort, annyira hiányoznak.
Jaj mamám, majdnem elfelejtettem megemlíteni milyen rendes volt az RTL, és a pici érzékeny lelkemet figyelembe véve nem a Híradó után, hanem este kilenckor adja (tizenhatos karikával!) a beszavazókat, összefoglalókat. Azt gondolják, hogy az össznépi bazdmegolás és a verbális anyák napi megemlékezések majd nem csapják le a megrögzött feljelentőkben a kismegszakítót. Mert a Nagyméltóságú Médiabüntető Hatóság majd nem fogja megint sok milliókra levenni őket. Á dehogy! Nem is értem magam honnan veszem ezt.
Mi a bajom? Megmondom. Az, hogy bármelyik étterembe megyek a kettőből ugyanúgy csak a sokadszorra újraklopfolt bécsi szeletet kaphatom főmenünként. Lehet új fűszereket használni, vagy változtatni a köreten de attól még a panírozott borjúszelet ugyanaz a szar marad.
A címért külön köszönet Majkának, aki igaz, hogy most éppen a TV2-t erősíti de az első VV nélkül ma nem lenne ott, ahol!

Megjegyzések