Dezinfó

Rettenetes dolog az öngyilkosság. De úgy látom a tálalása még borzasztóbb.
Egy 21 éves budaörsi, illetve egy 19 éves bicskei lány holttestére bukkantak vasárnap reggel Budaörsön egy parkolóban, a lezárt autóban talált barátnők halálát mérgezéses fulladás okozta.
Ez az alaphír, amit ahány forrás annyiféleképpen kaptam vissza. A Tényekben azt mondták, hogy széndioxidot szívtak, Tvrtko a Mokka elején azt mondta savat ittak, az ATV szerint klórgázt szívtak, és még nem is mentem körbe mindenhol. A kocsira rakott papíron viszont H2S volt, ami kevés kémiatudásommal azt mondom kénhidrogén (hidrogén-szulfid), és ezt Dr.Zacher Gábor sztártoxikológus is megerősítette. Na most akkor mi van? Mert borzalmas az öngyilkosság, még borzalmasabb a suicidium duettben, de a legborzalmasabb ha összevissza tájékoztatnak a tényről és utána verik a mellüket a különböző hírközlők, hogy mennyire tárgyilagosak vagyunk, és milyen okosak. Azon sem lepődnék meg, ha valahol már azt látnám (hallanám) hogy valójában meggyilkolták szerencsétleneket hiszen ilyen bonyolultan ki ölné meg magát? Ma már nem elvárás, hogy egy újságíró felkészülten menjen neki egy témának (A Jobbik közeli netes tv riporterét most ne vegyük figyelembe)? Ok, nem lehet mindenki Szent-Györgyi Albert és nem is várja el senki. Viszont van egy olyan szinte kimeríthetetlen forrás, ahonnan bizony lehetne tájékozódni és nem terjeszteni a hülyeséget. Ha esetleg nem találkoztak volna még vele elmondom, hogy internetnek hívják.
Az ilyen fejetlenségek eszembe juttatják a tipikus jereváni rádiós viccet, de most nem ezt hoznám fel példaként hanem amit nejem reagált ma reggel erre az összevisszaságra. Sok-sok évvel ezelőtt augusztus 20-án a tűzijátékot akarták a tízemeletes ház tetejéről megnézni. A párom elesett az utcán (!) és megütötte magát kicsit. Később már azt hallotta vissza, hogy a tizedikről esett le. Ez is mutatja, hogy a félretájékoztatás nekünk nagyon megy. A baj csak az, hogy ez nem marad meg kicsiben hanem vírusként terjed szét és valahogy nem is kívánnak védekezni ellene akiknek igazán figyelni kellene. Tényleg erről szól az újságírás?

Megjegyzések