A selejt sztárjai

Van aki csak azért lesz sztár, mert a netes társadalom beleszeret. Van aki azért lesz sztár, mert tudatosan gyúr rá. Vannak akik egymásnak küldözgetik azokat a YouTube videókat, ahol ezek szerepelnek és így teremtenek kultuszt, és vannak akik szörnyülködve nézik ezt az egészet. Ez a poszt nekik szól.
Most csak a két végletet emeltem ki, akik önerőből hülyék de a kereskedelmi kanálisok emelték fel őket a "sztár" szintre.
Udvarias ember vagyok, ezért az egy szem hölgyet előre engedtem. Ő az az erdélyi lány, akit még a Taigetos is visszabaszna. Jól láthatóan elmeroki, de mégis van benne valami, amitől állandóan visszatérő rémálom a képernyőn. Folyamatosan pörög, mint a felhúzott búgócsiga és nem tud leállni. Saját világából letekint az alatta levőkre, és onnan ítélkezik mint egy tébolykirálynő. Először a Balázs-showban bukkant fel a pasijával, akiről még mindig nem tudom mit látott benne. Aztán később visszatértek, de már külön-külön, és Erzsike ekkor mutatta meg igazán mit tud. Teljesen kiakadt, és úgy küldte el anyjába a volt pasiját az új barátnőjével együtt, hogy még Szalay Annamária kezéből is kiesett a toll szerintem. Annyira felszívta magát, hogy például az alábbi mondat folyt ki a száján: "Addig nem nyugszom meg, amíg a lábam előtt nem heversz, te cseléd!"
A videóért köszönet: bajlambooo
Ezután évekig nem volt nyoma Erzsikének, csak a netes társadalom tartotta "életben", és ez nagy probléma. Aztán hirtelen újra felbukkant immár a Mónika-showban. Mint kiderült nagy rajongója a Barátok Közt egyik már kiírt karakterének (ezekből a már debil fanatikusokból lesznek aztán a zaklatók), és hirtelen felindulásból írt egy szappanoperát amiben Ő a főszereplő, de mégsem. Az adásban előadott jelenetben a meghívott sztárvendég Csifó Dorina (mint ennek a műnek az ihletője és legfőbb szereplője) összesen kettő mondatot kapott, a maradék tizet az írónő kisajátította. Ennek a "remeknek" a címe, azt hiszem aranykeretként körbefogja a művet és szerzőjét ábrázoló lelki szemeink elé vetített képet: Nyuszietta
A másik "sztár" nem a diliházi szökevények csapatának tagja, csak egyszerű biztonsági őr. Ő pusztán jelentkezett a Megaszar ötödik futamába, és énekelt. Nem is a hangja, ami fület szúrt, hanem az angol nem tudása. Az Alphaville Big in Japan dalát leírta szóról szóra, ahogy hallotta, majd a válogatón előadta. Így született a Bikicsunáj, amit most már mindenki ismer és a legtöbben fekve röhögnek rajta. Pedig ez jóval inkább szégyen ránk nézve, mert véres kardként lehetne körbevinni az EU-ban mennyire nem beszélünk semmilyen idegen nyelvet mi magyarok. Kiemelt köszönet Hajdú Frizbi Péternek, mert bizony sokat tett annak érdekében, hogy még jobban égjünk mint az olajos rongy. Meghívta műsorába az eurodance műfaj jeles képviselőjét, és meglepiként előrántotta a kalapból Bikicsunáj urat. Amit ott látott Haddaway, már biztos hogy elhangzott valamelyik német talk-showban ezzel is még egy hatalmas sallert adva nekünk.
A videóért köszönet: rien7
Azóta ismerik Ököritófülpöst, mióta ez a nem éppen fiatalember megjelent a képernyőn. Mára akkora név lett, hogy haknizni jár és saját településén polgármesternek jelölteti magát! Olyan programja van, amit még Ő sem tud fejből pedig maga írta. Én komolyan azt gondoltam, hogy Gáspár Győző egyedi és megismételhetetlen, de bevallom tévedtem. A TV2 akaratlanul is megtalálta a maga Győzikéjét, ami egyáltalán nem válik dicséretére. Mert egyszer röhögni rajta, az még elmegy. Na de egy ilyen karaktert továbbvinni az már sok. Megengedhetetlenül sok.
Miért mondom azt, hogy ezeknek a figuráknak csak egyszer használatosnak kellene lenniük? Mert azt sugallják, hogy megéri fasznak maradni hiszen a saját primitívségükből is meg lehet élni. Nem szükséges tanulni, fejleszteni magát az embernek hiszen a hülyéknek áll a zászló. Egy ország az állampolgáraival képviselteti magát a világ előtt, és ha Erzsikével vagy Bikicsunáj úrral prezentáljuk Magyarországot, akkor inkább húzzuk le magunkat a budin.

Megjegyzések