Joshi és a színes, szélesvásznú álomvilág

Sokan örülnek, hogy megszűnik a Joshi Bharat show mert az esetek többségében színvonaltalan műsor volt, de vannak, akik nem, mert a műsorvezető személye sokak számára szimpatikus, emberi, kár veszni hagyni. Mindenkinek van valamilyen véleménye az indiai származású sorselemzőről és a műsoráról. De vajon mi lesz vele az őszi szezontól kezdve?

Én azt mondom Joshi egy jó ember egy rossz helyen. Ő nagyon intelligens, kedves, kulturált de a vendégei sok esetben a minimális emberi viselkedésformát sem sajátították el hosszú éveik során. Volt bőven élő példa, hiszen nagy az Isten állatkertje, ebbe a műsorba pedig az esetek túlnyomó többségében összeválogatták a második helyezetteket a hülyeségi rangsorban (a győztesek a Mónika-showban voltak). Voltak durva jelenetek, hajtépések is, amiket a nézők többségében előre megkoreografált balhéknak tartott.

Talán csak annyit lehetne a szemére vetni, hogy felnőtt létére még mindig egy naiv kisgyerek szellemiségét hozza. Szinte minden adásában belép egy álomvilágba, és valamiért úgy gondolja, hogy a problémás vendéget is oda tudja vezetni.  Gyönyörű gondolat, csak a valóság nem ilyen.
Nemrég jelent meg a hír, hogy megszűnik a show és ennek kapcsán feltettük a kérdést, hogy mi legyen Joshival? A válaszolók elsöprő többsége nem szeretné egyáltalán a képernyőn látni soha többé. Gondolom Ők azt hiszik, hogy Ő tette tönkre a konkurens műsort. Pedig saját bevallása szerint nem akart kinyírni senkit. De ott van a másik oldala a serpenyőnek, ahol a legnépszerűbb műsorvezetők hármasa közé választották. Ez gondolom a többségében a délutánonként otthon ülő és tévét néző rétegnek és annak köszönhető, hogy több millió forintot gyűjtött össze a nézők adományaiból jótékony célokra. Egy biztos: a web2-es közönség nem azonos azokkal, akik napról napra megnézték a műsort.
Persze lehet, hogy nem is feltétlen az indiai guru személye érdemelte ki ezt a zsigeri utálatot, hanem maga a formátum. Hiszen a kiteregetős műsorok nagyasszonyát, Mónikát is tömegek látták volna nagyon szívesen messze az RTL székháztól. Ez a problémamegoldós délutáni cirkusz azért is lehetett irritáló, mert kevesen vannak akik szeretik nagy nyilvánosság előtt kiadni magukat. Hiszen ki szeretné több millió ember szeme láttára megalázni magát, főleg ha nem önkéntes alapon teszi ezt hanem szimplán átverik. Becsábítják valami teljesen fals indokkal, és csak ott a stúdióban derül ki hogy miről is van szó valójában, esetleg pénzért "eljátszott" szituációkat adnak csak elő, ki tudja. Ha megkérdeznénk a csatornát vagy a műsort gyártó céget, minden bizonnyal következetesen mondaná azt: a műsorban valós emberek valós problémáit láthattuk, míg sokan mások szerint csak egy megrendezett cirkuszt.
Egyébként a TV2 azt mondta, hogy számít Joshira a továbbiakban is. 

Megjegyzések