Berényik közt | 20. hét

Végetért a Megasztár első felvonása, a szelekciós szakasz. A második rosta adásai majd csak ősszel lesznek, ezért most látszólag nem volt komoly ellenfele a Berényi klán napi áskálódásainak. A 20. heti nézettségi adatok összesítése azt mutatja, hogy a Barátok közt visszakerült a trónra, és a Széf illetve a Fókusz lettek az "udvarhölgyei". Az ezüst illetve bronzérmesről nem óhajtok sokat firkálni, mert az előbbit már korábban véleményeztem, az utóbbi meg nem is nagyon érdemes rá, hogy mélyrehatóan fikázzam. A Széf kapcsán legyen elég annyi, hogy ha tanulni akarunk, ne ezt a műsort válasszuk forrásnak! Sok esetben a készítők sem tudják a helyes választ! Több ízben bebizonyosodott, hogy a kérdésszerkesztők (Vadon Jani vezetésével) jelentős tévedésben vannak. A napi bulvármagazin, (ami jóformán semmiről sem szól) pedig a kezdetek óta stabil pontja az RTL estéinek. Nem tudom, hogy mit néznek annyian ha lényegi tartalma nincs ennek a napi fél órának. Még szerencse, hogy vasárnap a Cobra 11-t nem helyettesítik Fókusz Pluszplusszal.
Na és akkor most amit eddig leírtam, tessék zárójelbe tenni, mert ahogy anno Einstein is megmondta minden relatív. A TV2 hozzánk eljutatott közleménye szerint szombat este mindenki focit nézett. Jó, elismerem a BL-döntő azért elég nagy show és mivel azt sok pasi nem feltétlen otthon nézi a kanapén, hanem elmennek szurkolni egy-egy krigli mellé valamelyik sörözőbe. Jó mondjuk nem volt nehéz dolga a veres kettesnek, hiszen olyan filmeket küldött a pályára a konkurencia mint a Féktelenül 2. vagy a Ragadozó. Ez olyan, mintha mondjuk a Juventus ellen kiálló csapat, csak úgy ímmel-ámmal futkározna de nem erőltetik meg magukat a nyerés érdekében.
Be kell vallanom, hogy az ilyen sajtóközlemények nagyon tetszenek mert bebizonyítják, hogy minden csak nézőpont kérdése. Nem a Jóban-Rosszabant nézték kevesebben, hanem a Berényik köztöt többen. Sőt, mi több! Ki nem szarja le, hogy mi volt a héten, csak a szombat számít! No és lám azt már zsinórnban negyedszer nyerte a TV2! Már látom, hogy a következő nézettségi összefoglalóban hogyan fényezik majd magukat: "Az Árvíz mindent vitt".

Megjegyzések