A szálkaember - Alföldi, a nemkívánatos

Megalakult az új kormány, amit természetesen megelőzött a miniszterjelöltek meghallgatása. Réthelyi Miklós a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának vezetője is kiült a megfelelő bizottság elé. A jobbikos Novák Előd azt a kérdést tette fel neki, hogy mikor óhajtja meneszteni "Alföldi Robertát" a Nemzeti Színház éléről. Szerencsére a miniszter szerint Alföldi Róbert menesztése momentán nem aktuális kérdés. Én azért tudok aktuális kérdést feltenni. Például azt, hogy Novák Elődöt mikor menesztik a bizottságból, vagy legalább az értelmes emberek közül?

Nem tudom megérteni, hogy a csíkos hátú kismalacokkal szoros kapcsolatban működő párt a saját eszméit miért akarja mindenáron ráerőltetni azokra, akik azt nem kérik? Most például azért támadják Alföldit, mert teret ad a másságnak a színházban, és bár elítélte amit Buci tett, nem rúgta ki. Ezt nevezhetjük kollegialitásnak, baráti cselekedetnek, de mindenképpen egy korrekt lépésnek.
Persze ezt a jobbikosok nem így értékelik, hanem úgy hogy egy drogos gyilkos-jelöltet véd egy buzi zsidó. Tényleg nem is értem, miért nem akasztják fel egymás mellé őket egy lámpavasra hisz az mindenre megoldás lenne. Aztán majd a színház igazgatójának felkérik Usztics "Olajbogyó" Mátyást. Ő pedig csak olyan színészeket alkalmaz majd akik hűek az Árpád-sávhoz.
Szerencse, hogy a bizottság fideszes elnöke L. Simon László rászólt Novákra, hogy vegyen vissza. Tény, hogy ezzel a persona non grata (nem kívánatos személy) kérdéssel nem a Parlamentben foglalkoztak először. Ugyanis a Blikk már korábban találgatta, kit tesznek Robi helyére. Azt mondaná meg valaki, hogy honnan ilyen jól értesültek hacsak nem eleve ők generálják a balhét. Na jó ez már túl merész feltételezés, de akkor is valami bűzlik Dániában... akarom mondani az itthoni kultúréletben. Valamiért erőltetik ezt a leváltást, amit álszentség lenne nem politikai lépésnek értékelni. Ugyanis szakmailag nem lehet ellene kifogás, hiszen olyan eredményeket produkált, amit azt hiszem még Jordán Tamás sem tudott anno. Sokan szeretik Alföldit, kivéve a jobbikosok de szerencsére nekik még nincs szavuk csak a szájuk habzik.

Megjegyzések