Médiafarkas - A tavasz tizenhetedik pillanata

Bár az időjárás inkább őszt sugall, de valójában még a tavasz végén járunk csak. Akadt elég indok háborogni, vagy örülni. Én most a teljeség igénye nélkül véleményezek párat.

A legnagyobb vihart Stohl András keltette a balesetével. Most ugorjunk túl azon, hogy milyen büntit kaphat amiért részegen, benarkózva balesetet okozott. Sokkal fontosabb, hogy ezzel lényegileg motoros fűrésszel vágta el maga alatt a fát. Önként (?) lemondott az X-faktorról, a Nemzeti Színházban is kezd kínos lenni a személye, de a legszebb számomra ahogyan a Tűzvonalban sorozatból próbálták kivenni állítólag közös megegyezéssel. Nézzük a tényálladékot.
A producerek közlik, hogy Buci nem játszhatja többé Bordás ezredest, mert hogy nézne már az ki ezek után. Felmerültek nevek, (például Nagy Erviné) de a legbiztosabbnak Szabó "Blikk" Győző tűnt. Belegondoltam, hogy vezetnék át a cselekményen, hogy a sportos ezredesből, egy keménykötésű szakállas macialkat lett. Aztán teltek a napok, és kiderült csöcs van mert senki nem vállalja a helyettesítést. Mit lehet ilyenkor tenni? Át kell írni a maradék részek forgatókönyvét, addig nincs forgatás. Tipikusan visszafelé elsülő fegyver lett ebből a példa statuálásból. Érdemes volt egyáltalán pár epizód miatt ekkora cirkuszt csinálni? A már leforgatott részekben még úgy is Stohl játszik. Nem értem ezt a hirtelen minden fronton csináljuk ki taktikát.Császár Előd egy rendőrt ölt meg, most mégis ugyanúgy a zenei szakmában dolgozik. Persze a nézők szemében Ő [Stohl] testesíti meg a csodarendőrt, és egy ilyen tette után már hiteltelenné válik a szerepében. De akkor ne is adják le majd a sorozatot, mert szerepel benne! Sőt! Visszamenőleg minden műsort, filmet amiben szerepelt forgassanak újra mással! Értem, hogy meg akarják büntetni Bucit, de már átestek a ló túlfelére.
A balesetben megsérültek nyilatkoztak Frizbi Péternek, és előadták a nagy drámát. Ha nem az RTL fenegyereke lenne, biztos Joshinál vallott volna őszintén és exkluzívan. Csakhogy az indiai származású problémamegoldót is kikapcsolják a saját csatornájánál. A TV2 úgy döntött, ha nincs Mónika, akkor nem kell "Józsi barát" sem. Azt mondják túl drága a műsor, de a béke és szeretet nagykövetére a továbbiakban is számítanak. Aha. Vágó Istvánra is ezt mondták, amikor megbukott a Párbaj, és az még tavaly volt! Azóta szinte csak a "hitelhegy" reklámban lehet látni. Már megint a "Fosunk az ORTT-től" című műsor megy. Nem azért szűnik meg a Joshi Bharat mert nincs rá szükség, hanem mert a hatóság által kiszabott sötétítésekre és pénzbírságokra nincs szüksége a veres kettesnek. Most kértek halasztást a műsorszolgáltatási díj kifizetésére a kokurenciával karöltve, jó kisfiúként kell viselkedni. A Duna Tv közben habzó szájjal üvölti, hogy ez nem ér. Pedig érdekes módon, most kezdenek átváltozni Magyar Televizíóvá, amihez némi támogatást is kaptak.
Ez az egész kereskedelmi tévézés kezd egy óvódáscsoportra hasonlítani. Andráska csúnyán viselkedett, ezért sarokba állítják és Ő ezt teljesen jogosnak is értékeli. De érdekes módon a csoporttársai nem óhajtanak helyette is játszani, ami viszont az óvónénik (óvóbácsik) terveit húzza keresztül. Közben azt próbálják büntetni, aki a legszelídebb a csoportban, csak mert félnek a feletteseiktől. Amikor pedig éppen engedékenyebb akitől annyira rettegnek, hirtelen felbukkan egy másik óvónéni (bácsi) akinek nem tetszik, hogy engedtek a szigorból. Valamit ideje lesz tenni, mert hamarosan a gyerekek a homokozóban azt láthatják, ahogy a felnőttek egymást püffölik.

Megjegyzések