TuRuL Klub


Vona Gábor azt üzente: hatalomra kerülésük esetén be fogják zárni a TV2-t és az RTL Klubot, valamint porig fogják rombolni székházukat. Ez hangzatos ígérgetésnek, üres lózungnak tűnhet de az MTV székház elleni 2006-os támadás után már nem lehetünk könnyelműek. El kell ismerni az elmúlt tizenkét évben mindkét kereskedelmi csatornából ömlött a szar. Ennek az állapotnak a felszámolása a Jobbik célja. A két érintett nem kommentálta saját hatáskörében a hírt, de a TV2 elővette Hammer Ferenc médiaszociológust, aki azt mondta ez a szólásszabadság megsértése lenne s így alkotmányellenes.

Elképzeltem, hogy ha országos sugárzású csatornája lenne a Jobbiknak, akkor milyen adást sugároznának. Minden műsoruk előtt megjelenne egy szittya vezér, és miközben az íját feszíti feliratban illetve hangban tájékoztatják a nézőket: Felhívjuk levédiai nézőink figyelmét, hogy műsorunkat a teletext 777. oldalán rovásírással feliratozva is megtekinthetik. Reggel ötkor indulna az adásnap "Az Úr üzenete" című műsorral. Ebben Király András, Kassab Adonis István és Dúró Dóra olvas fel részleteket a Bibliából. Utána a Turul-kelte, reggeli magazin következik. E műsor keretein belül hetente értékelné az országban és világban történteket Morvai Krisztina válaszolva a férje, Baló György által feltett kérdésekre. Reggel nyolcig félóránként, majd este fél nyolckor, és éjfélkor a kuruc.info által szerkesztett Fikciók címmel hírműsor jelentkezne. Reggel nyolc és kilenc között a Csak magyarok műsorban olyan könnyedebb témákkal lehetne találkozni, mint mondjuk Lehel kürt készítés vagy lovasíjászat hátulról (hogyan kell kifelé lőni íjjal a ló seggéből). A délelőtti műsorsávban lehetne vetélkedő Kvízlelőbimbó címmel, ahol annak jár fődíj, aki visszafelé el tudja sorolni az Árpád-házi királyokat hibátlanul. Délután közlekedésbiztonsági félóra lenne Árpádsáv címmel, majd Pörzse Sándor dokumentum műsora a Fölpörzsölve menne. Este Usztics Mátyás új sorozatát vetítenék, amiben darutollas csendőrök kiképzőtisztje lenne, majd a Gárdisták is elkezdhetik műsor következne a régi tévétorna mintájára olyan gyakorlatokkal, mint például laposkúszás vagy ijesztegető menetelés. Az esti műsorsávban jelentkezne az Őrök kérték, amiben a politikai elítéltek fogvatartói kívánhatnak egy-egy műsorszámot. Adászáráskor a piros-fehér zászló lobogását mutatnák a Himnusz zenéjére.

Fordítsuk komolyra a szót. A stop.hu cikkében Silhavy Máté, a Jobbik médiapolitikai kabinetjének vezetője többek közt azt mondta, hogy az elmúlt tucat évben lett volna lehetőségük a tévéknek változtatni de szartak bele. Alaptézis, hogy egy kereskedelmi csatorna esetében mi nézők döntünk a műsorok sorsáról. Ebből egyenesen következik, hogy az RTL Klubra és a TV2-re (akármilyen fost is sugároznak) igény van. A párt médiaszakértője szerint viszont ez nem így van. Az emberek csak azért nézik ezeket a műsorokat, mert nem férnek hozzá más csatornákhoz.

"Ezek után kiérdemeltnek tűnik, hogy ezt a jogot megvonjuk tőlük, és olyan
vállalkozók nyerjék el, akik méltóbb módon kezelik a frekvenciákat"

Megjegyzések