Ráadás ribancok

Az RTL évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy kiegészíti a Reggelit plusz egy órával, amiben csak női témákkal foglalkoznak természetesen csak női műsorvezetők. Az alapötletet még támogatom is, hiszen a hölgyeknek szükségük van arra, hogy kifecseghessék magukat. Na de napi egy órát szánni erre, amiből minimum a fele arra megy el, hogy tekerik a semmit már erős túlzás. A kismama divat vagy a holisztikus gyógyítás lehetnek érdekes témák, ha jól vezetik fel. De ebben a műsorban erre nincs még parányi lehetőség sem, mivel a műsorvezetők (tisztelet a nagyon kevés kivételnek) olyan értelmesen tudnak nézni a riportalanyra, ahogy a tehén kérődzik. Az értelemnek a legkisebb szikrája sem csillan meg a szemükben, amire még rá is dolgoznak.


Ezennel meghirdetem az Arany Képcső díjat, a legrosszabb televíziós műsoroknak és rögtön ki is osztom a mai (2010.03.09) Csak csajok adásnak. Egy korábbi cikkemben már megemlítettem Horváth Évát, aki modellből lett műsorvezető. Ő az új generáció Kiszel Tündéje, és a héten még alá is dúcolták nehogy elájuljon magától. Társként megkapta a szintén modellből lett színésznő Labancz Lillát, aki a szőke nő mintapéldánya még sötétbarnán is. Ketten együtt aztán bebizonyítják, hogy vannak olyan csajok, akik elviselése és szeretése nagyobb kihívás bármilyen bázisugrásnál. A beáztatott szójakockát kutyatápnak nézni, és feltételezni, hogy házikedvenc kajából készítene Steiner Kristóf vega currys csirkét, azt hiszem olyan női megnyilvánulás, amit respektálni a legnagyobb férfierények közé tartozik. Gondolom a szerkesztőknek is hasonló gondolataik voltak, amikor olyan témákat dobtak fel, mint a sztárok plátói szerelme. Izgalmas és fontos kérdés, amire én mondjuk harminc másodpercet szánnék. Mert azon filózni több mint két percig, hogy az oviban meg az általánosban kibe voltam beleesve tipikusan csak arra jó, hogy kitöltsük az adásidőt valamivel, ami senkit sem érdekel. Ha pedig véletlenül belekeveredik az egy órába olyan ügy, ami netán még tényleg fontos is lehet a két hölgyike illetve az erre szánt cirka három perc megteszi "jótékony" hatását. Ok, nem lehet bővebben kifejteni a támogatásos munkahelymegtartás előnyeit egy reggeli műsorban - ezt elfogadom. De ezt miért olyan idősávban vetik fel egyáltalán, amikor javarészt kismamák és kisnyugdíjasok nézik a tévét?

Az egész RTL-es Reggeli megérdemelné a faszkorbácsot, mert többségében ugyanolyan semmitmondó, unalmas mint az idei Oscar-díj átadás volt. Viszont a Csak csajok - a reggeli műsoron belül is - annyira leviszi a színvonalat, hogy teherlifttel kell utána menni. Karinthy Frigyest tudnám idézni:


"Ön nem ismeri a női nemet! - Valóban, én csak a
női igent ismerem."

Sajnos korlátolt agykapacitású ribancok gondoskodnak róla, hogy a Mokka után inkább vágyakozzak egy fantasztikus akciós teleshoppolásra, mint megismerni a női nemet.

Megjegyzések