Szűkített Szőke

Szőke kapitány már megint a Duna Tv-n landolt. Úgy tűnik a dörögdi "remete" nagyon bejött a csatornának mert a Szőke Duna sikere után újra eszükbe jutott.


A Dunaszőkítés műfaji meghatározása szerint antitóksó, szerintem pedig meghatározhatatlan. Hiszen Szőke András maga is megfoghatatlan ebből a szempontból. A Roncsfilm, az Európa kemping, a Hasutasok mind olyan film, amiből ki lehet sejteni ki is Ő. A csetlő-botló vidéki kisember, aki komolyan veszi a saját hülyeségét. A Szőke Duna egyenes folytatása ez a műsor, pici változtatásokkal. Nem élő adás, így nem kell kapkodni és egyik helyszínről a másikra rohanni miközben Bandi kiköpi a tüdejét. Ráadásul ott van segítségnek Badár Sanyi, akire simán rátámaszkodhat. Eddig még akár jónak is mondhatnám a műsort, de nem az. Valamiért az az érzésem, hogy András nem tud megszabadulni Fábry árnyékától. Próbálja, de nem megy. Mert neki is mindent meg kell próbálni, ott kell lenni, interaktiválja magát. Közben poénos akar lenni, de valahogy olyan erőltetettnek tűnik minden viccesnek szánt megmozdulása. Az első Dunaszőkítés leginkább egy élő 112-s hívásnak felelt meg, hiszen a rendőrség, a mentők, és a tűzoltók adták a témát. Talán csak a komoly riportjai érnek annyit, hogy igazán tévéműsornak tekintsük ezt a produktumot. Esetlen operatőri tréfa volt, hogy szinte állandóan csak nyakig mutatták Knézy Jenőt, ezzel is jelezve a magasságkülönbséget. A forgalomirányító rendőrhölgyek sem tudták igazán megtanítani a karjelzéseket, hiszen még az említett hármas se tudta követni azokat. talán ha megtanulnák a KRESZT egyszer. Az éneklő mentősök pedig inkább csak az alkoholmérgezéshez hoztak kedvet, nem a kulturált borfogyasztáshoz.
Azt hiszem a masszázs, és a filmrendezés közelebb áll Szőkéhez mint a televíziózás. Mert amit egy másfél órás művészfilmben meg tud valósítani, azt itt egy órában nem tudja visszahozni. Ami nem megy, azt nem szabad erőltetni. Lankadt fasszal egyetlen pinát sem lehet megbaszni.

Megjegyzések