Műsorszervezetlenség

Mostanában ránk jár a rúd showműsorok szervezése kapcsán. Már akkor gyanús volt, amikor Liza Minelli hirtelen Bonnie Tylerré változott. Aztán legutóbb jött ez a Jackson botrány.

Eleve érdekes volt, hogy a plakáton messziről csak az látszott Jacko 100% Live! Gondolom, hogy Elvis is fellépett sok helyen halála után de ez a kiírás enyhén szólva is úgy hatott rám, mintha defibrivel nyomtak volna mellbe. A pop királya fél évvel a temetése után hirtelen mégis elmegy turnézni? Persze kiderült, hogy ez valójában egy emlékműsor olyanokkal akik állítólag Michael csapatába tartoztak. Eredeti háttértáncosokkal, és Jackson egyéb segítőivel. Mint kiderült a háttértáncosok közül 1 már látta a művész urat élőben, a Jacko-klón pedig még beszélt is vele! Előbbiek úgy mozogtak, mintha valami vidéki kis putridiszkóban lesték volna el a mozdulatokat. A hasonmás pedig annyira volt élethű, mint egy 120 kilós Elvis rajongó beöltözve Presleynek. Ráadásul ennek a törpének még énekhangja se volt. Persze a szervezők féltették a pénzüket, és amikor egy néző jobb produkciót mutatott be, mint a színpadon levők akkor Őt zavarták ki a SYMA csarnokból aki jegyet vett erre az iszonyatra. Ezek ellenére a legnagyobb átbaszás címét nálam a Ben Hur Live show nyerte el. Először novemberben lett volna itt Budapesten, de akkor azért maradt el a hiperszupermegagiga show mert életveszélyesnek minősítették a díszleteket. De azt mondták no para, mert majd február végén megtartják. Most hogy már az utcákon látni az új plakátokat az új időpontokkal kiderült, hogy megint nem lesz quadriga hajtás a Kavicsban (Budapest Sportaréna). Momentán azért mert a német szervező, az Art-Concerts GmbH ellen indult csődeljárás. De megint nem kell pánikba esni, mert:
Az előadást létrehozó művészek az általuk alapított új produkciós cég szervezésében 2010. szeptember-októberében rendeznének új előadásokat.
Akinek ez már nem döfi, az kaphat visszatérítést vagy kárpótlásként a jegyet beszámítathatja az Elton John & Band koncertre a Sportarénába június 8-ra, a Stomp előadásaira a Budapest Kongresszusi Központba március 24-27-re, vagy a Tutanhamon Kincse kiállításra a VAM Design Centerbe. Egyiken sem lesznek gladiátorok, de biztos jó alternatíva azoknak, akiknek a "mindegy csak menjünk valahova kultúrázódni" a fő gondolatmotívumuk. Amúgy már sejtem, hogy ősszel mi lesz a baj. Biztos a lovak lesántulnak a próbák alatt, vagy a szereplők munkaszerződései lejárnak. Valami botrány kell, mert anélkül nem élet az élet!
Végülis mindegy mi lesz, mert ahogy elnézem nálunk nem tudnak úgy egy koncertet, vagy más showt megszervezni, hogy abból ne legyen vezető hír. Próbálják felkelteni az érdeklődést, pedig az nem alszik csak kicsit félreállt csendesen röhögni.

Megjegyzések