Médiafarkas - Tizenhárom

Csókolom Anyuka! Nehezen, de csak ideértem. Ki kellett ásnom magam a hó alól. Nem is értem, hogy a Naplósok a "Nagy szemétszedés" mellett miért nem rendeznek "Nagy hókotrást"? Aztán a Magellánban bemutathatnák a legújabb hó eltakarító eszközöket, az új Aktívban pedig Pimasz úr piszkálhatná azokat, akik nem takarítják el a házuk elől a havat.

Képzelje nemrég voltam a TV2 székházában, és hallottam egy beszélgetésfoszlányt:
" - Hajdúpéter? - Hajdúpéterhajdúpéter. - Ok. Hajdúpéter." Nem fogja elhinni, de ott már tényleg csak Hajdú Péterben gondolkodnak. Megjelent a Mokkában mint műsorvezető, a Naplóban mint vendég, a premierhete folyamán a neje főzött és ott is megjelent. Aztán vasárnap este a saját műsorát vezette. Még az hiányzik, hogy a csatorna logója is Hajdú Péter feje legyen, és akkor megkérdezném Tvrtko bácsitól, hogy még mindig röhejes Türkmenbasi személyi kultusza? Inkább nem véleményezem, más már úgyis megtette, de annyit mondok túl drága volt ez az átigazolás. Ha így folytatják a Róna utcából sugárzott legjobb műsor az ORTT büntetés lesz ezentúl. Bár annak sincs már nagy nézettsége, ahogy a legutóbbi másfél órás elsötétítés statisztikájából kiderül. Mit mond Anyuka? Ja hogy ez a Frizbis gyerek olyan, mint az RTL-n a Fábry?
Az a helyzet, hogy majdnem egyet kell értsek Anyukával. Nem tudom kinek jutott eszébe, hogy Ő vezesse a Legyen Ön is milliomost Vágó helyett. Kit rakhattak volna abba a székbe? Farkasházy Teddy kiváló elme, de az egész műsoridőt végigmesélné. Kíváncsi leszek rá, amint a celebek után civilekkel fog majd Sanyink leülni játszani. Akkor is majd fogja ontani a gyengébbnél gyengébb poénjait? Mert az biztos, hogy az a higgadtság, ami a kvíz-professzor jellemzője benne nincs meg. De rávezetni se fogja tudni a játékosokat a megoldásra, maximum jól elterelni a figyelmet. Egyszer feltennének egy olyan kérdést, hogy pl. mi a kutyakomédia na arra bezzeg tudná csípőből a számtalan válaszlehetőséget.
Egyik lehetőség az MTV elnökválasztás. Eddig hétszer próbálták, hétszer nem sikerült. Még van idő egy gyors nyolcadik menetre, de teljesen világos, hogy azt sem nyeri meg senki. Aztán ha jön az új kormány, akkor majd Ők kinevezik a magukéi közül a megfelelőt. Képzelje Anyuka, így megbízott vezetővel a legjobbak. Tiszta cirkusz van náluk. Tudnak segget csinálni a szájukból, de a legújabb produkciójuk, hogy azelőtt szüntettek meg egy műsort mielőtt adásba került volna! Komolyan mondom világszám! Arról nem is szólva, hogy úgy sugároznak adást, hogy nincs egy fityingjük se. El akarták adni az afrikai foci világbajnokság jogát, de a kuratórium azt mondta, hogy nem lehet. Mindenhol lyukas zokniban járnak inkább, de akkor se! Miért nem? Mert. Hülyékből azt hiszem simán kitennénk egy nemzeti válogatottat.
Na mennem kell, mert mire hazaérek megint lehet hányni. Előbb a havat, aztán a szavakat amivel dicsérhetem a mai televíziós kínálatot. Nem leszünk mi elég közel ahhoz a tűzhöz, amivel megváltoztathatnánk a helyzetet. De legalább a magunk módján megpróbáljuk a lehetetlent. Csókolom Anyuka!

Megjegyzések