Médiafarkas - Tavaszi nagytakarítás

Csókolom Anyuka! Mi ez a kirakodóvásár? Kifosztott egy drogériát mindenféle tisztító szarért, vagy csak megint rendelt valamelyik tele shopból? Gondoltam. Nem megmondtam már Anyukának, hogy ne erre költse azt a minimális nyugdíját? A postás is már csak úgy találja meg a táskájában a pénzt, ha visz hozzá egy nagyítót. Minek ez a sok vacak? Tavaszi nagytakarításhoz kellenek. Előre megrendelte ezeket. Sosem fogom megérteni Anyukát.

Ahogy a televíziókat sem. Például ott van a Magyar Királyi és Medveczky Televizíó. Bednárik Imre egyszerre volt hírigazgató és a cégvezető. Aztán hirtelen úgy döntött, hogy a céget irányítsa más. Ő köszöni szépen megelégszik a másik posztjával. Másnap elkezdtek takarítani a köztévénél, és leváltották a választási műsorokért felelős szerkesztőt, és a helyére beültették Feledy Pétert. Na de miért? Még semmilyen választási műsor nem volt, amibe belebukhatott volna. A pártok is azon vitáznak momentán, hogy vitázzanak-e a tévében vagy sem. Úgy tűnik megint előrefutott valahogy az időben Balázska, és megelőzte magát. Ő már előre tudta, hogy Kardos Ernő el fogja szúrni vagy mi van? Na de a másik MTV-nél se normális mindenki. Úgy döntöttek kitakarítják a nevükből a Music Television-t, és maradnak MTV (Emtívi). Azzal indokolták, hogy most már a zene helyét egyre inkább átveszik a valóság show-k, és ezzel a váltással újrateremtik a márkát. Na, az biztos, hogy mind a marketingesüknek, mind a műsorpolitikáért felelős emberkének adnék hármat. Két keményet, meg egy lágyat. Huszonkilenc évig jó volt zenei csatornának lenni, mostanra jutottak el oda, hogy semmi közük a régi énjükhöz? Ray Cokes lassan nyugdíjba megy, Paul King sem sűrűn szerepel már. Már elmúltak azok az idők, amikor a fiatalok a zenéért kapcsoltak oda, de ha már nevet váltanak, akkor az összes gyereküknek is kéne nem? Ezzel szemben azokat nem piszkálják. Franc se tudja ezt követni. Igaz én a veres kettes kapcsán is folyton elakadok. Újabban mindig szembe mennek a forgalommal, aztán siránkoznak, hogy összetört a verda. Erre használják a saját nem hivatalosan önreklámozó blogukat, ahogy arról nálunk már volt szó:


Mondom, olvasom a TVBlogot és nem értem, mire jó az, ha egy csatorna saját magát
ellenmarketingezi egy blogon és a Twitteren is. Az utóbbi néhány poszt másról
sem szól, minthogy a TV2 bukott a nézettségi versenyben, de találkoztam olyan
bejegyzéssel is, ami olyan, mintha egy kiskölyök bevágta volna a durcit, csak
mert nem kapott meg valamit.


Kitalálták ezt a Frizbit, hogy majd jól leveri a Heti Hetest hahaha. Rögtön a második adásnál olyan pofont kapott Petike, hogy az aszfaltot is felszaggatta. Arról nem is szólva, hogy évad vége előtt kettővel egyszerűen felfüggesztették Doktor House rendelését, és egy korábbi évadot kezdtek ismételni (ugyanezt megjátszották a Született feleségekkel is). Aztán majd márciusban, amikor már senki nem emlékszik rá mi volt a kedvenc doktoros sorozatunk ötödik évadában, akkor visszahozzák. Nem Anyuka a kedvenc vetélkedőjét nem ismétlik meg, hanem új szériát csináltak belőle. Igen, ugyanúgy Mr. és Mrs. lesz a neve, ugyanúgy Claudia és Tilla fogja vezetni, csak a szabályokon fognak változtatni meg a sztárpárokon. Utána lesz majd az új Aktív, megint fél órában, mint rég. Az a Papp Gergő fogja vezetni, akit anno jól kitakarítottak a csatornától. A Jóban-Rosszbant pedig szembeállítják a Barátok közttel, mondanom sem kell, hogy lemossa majd megint őket az RTL.
Na mennem kell, mert még időpontot kell foglalnom. Hogy hova? Múzeumba. Nem a Szépművészetibe, hanem a Magyar Televízióba. Nem Anyuka, nem én hibbantam meg. Óbudán megnyitották a világ első olyan tévés múzeumát, ahonnan még sugároznak. Sőt, van amit HD-ben. Mire jó a HD? Jobb minőségű a szar, amit kap adás néven. Majd ha ráérek, egyszer elmagyarázom. Csókolom Anyuka!

Megjegyzések