Született teleseggek


Vannak a magyar médiában, akiket én az életben soha nem engedtem volna kamera elé, mert egészségre ártalmas a szereplésük. Műnaivák, igazi brokik és az önhittség sztárjai. E cikk terjedelmi keretei miatt nem ad lehetőséget mindegyikük bemutatására, de azért a legnagyobb seggekről álljon itt mementóként egy kis összefoglaló.

Demcsák "Miért mondja ezt?" Zsuzsanna: A "Prima Primitíva" díj abszolút és örökös győztese. Sajnos az ATV Jam című reggeli unalmában nem volt szerencsétlenségem megtapasztalni kvalitásait a rácsodálkozás terén. De aztán átigazolt a Mokkába, és amiről lemaradtam azt itt bőven bepótolhattam. Elképesztő az a fajta látszatértetlenkedés, amit produkál egy-egy interjú kapcsán. Csak egy példa. Nem is olyan régen Végh József kriminálpszichomókust kérdezte annak kapcsán, hogy egy lányt folyamatosan vertek és aláztak a sulijában (egyházi iskola!), és erről mobilfelvétel is készült. Ezt megnézve merte azt mondani Végh úr, hogy ez előre megbeszélt jelenet volt. Meg lett dramatizálva, és a lány az áldozattípus legjobb mintapéldánya. Erre Zsuzsa kidülledt szemekkel (ha közelebb hozzák a képet tán még az ereket is lehetett volna látni, ahogy feszülnek) feltette A KÉRDÉST! Nem, nem egyszerűen csak kérdés ez csupa kisbetűvel írva. Már nincs gondolkodási idő, nincs zaj, ahogy az agytekervények fogaskerekei egymásba csimpaszkodnak. Nincs más, csak A KÉRDÉS! Próbál meglepett arcot vágni, és játszani az értetlent mintha csak azt mondták volna neki, holnaptól ingyen van a benzin. De a tüzetesebb szemlélőt nem veri át. Ő észreveszi benne a kétely mögötti tartalmat. Azt, hogy bármennyire akarja, soha nem fogja tudni levetni ezt az álarcot. Hiszen ez nem gyermeki ártatlanságból fakadó naivság. Neki kötelező ezt a hülyeséget minden alkalommal eljátszania. Mondjuk nem féltem attól, hogy egyszer kizökken a ritmusból mert Ő az, aki alapból is tud hülye lenni.


Hajdú "Mindig a Sarkadban vagyok" Péter: A magamutogatás és állandó szereplési vágy tipikus példája. Mindenhol ott kell lennie, és ha tehetné akkor saját csatornát indítana, ahol két Frizbi közötti időben a HH (Hajdú Híradó) menne, amiben csak arról lenne szó, hogy mi történt a családban. Olyan unottan tud kérdezni, mintha Havas Henriktől tanulta volna, és legalább akkora az arca kerülete, mint Fridié. Vagy perelni akar (Bagi-Nacsa duó), vagy Őt akarják perelni (Story Tv). Ha éppen egyik eset sem áll fenn, akkor az asszonykáját őrzi mint egy rotweiller, pedig csak egy tacskó.

Kiszel "Szemöldök-, és naptárkirálynő" Tünde: Nagyon régen még a német RTL-n tünt fel a Tutti Frutti című vetkőzős műsorban. Minden alkalommal más nemzet "mezét" húzták rá, hogy legyen mit levennie. Akkoriban még bózotos/bozontos szemöldöke volt az ismertető jele. Később elkezdett műsort vezetni a szép emlékű Budapest TV-ben. Ő is az exibionisták táborát erősíti, hol egyedül, hol a lányával. Donatellácskáról például csak az nem hallott, aki soha nem kapcsolta be a zajládát. Minimum a "Ki tud többet Donatella apjáról?" vetélkedő mindenkinek megvan szerintem. De az anyuka egyedül is tud hírverést csapni. Tessék csak emlékezni, amikor az Operabálon beleugrott Sophia Loren nyakába. Újságírói tehetségét talán az a kérdés jellemzi legjobban, amit Richard Clayderman kapott tőle: "Milyen érzésekkel jött Magyarországra és milyenek a magyar nők?" Az Ő alteregója egyébként Horváth "Szépségkirálynő" Éva, akinek ha mikrofont adnak a kezébe, rögtön késztetést érez, hogy kérdezzen és tegye-vegye magát. Az RTL-n és a Cool Live műsorban is biztosítja a nézőket arról, hogy talán időszerű lenne ha valaki gyorsan kikapná a kezéből. Addig jó mindenkinek, amíg csak vetkőzik.

Persze vannak még bőven a hazai médiában olyanok, akiknek eleve nem lett volna szabad a képernyőn helyet biztosítani. A későbbiekben majd róluk is lesz szó egy másik posztban. Addig is tessék bátran kommentelni, hogy kik a legidegesítőbbek a tévékben szerintetek.

Megjegyzések