Szem ellenzők...

… avagy műsorok, amiket nem lett volna szabad képernyőre engedni. Mert sok olyan produkció készült már a kereskedelmi csatornák megszületése óta, amiknek miután elolvasom a forgatókönyvét, inkább toalettpapírnak használtam volna fel a szerkesztők helyében.

Minden ilyen program alfája a Győzike-show. Oldalakat lehetne teleírni a Gáspár család több évadon keresztülívelő szerencsétlenkedéseiről, de megpróbálom összetömöríteni azon kevesek kedvéért, akik valahogy kimaradtak a jóból (létezik ilyen ember?). Gáspár Győző a Romatic együttes frontembere volt, utána lett díszpinty. Sok millióért eladta magát és családját az RTL Klubnak, hogy a csatorna valóságshowt csinálhasson az életükből. Volt itt minden, mint a búcsúban. Vészhelyzet, Menetrend, Máunika, Barátok közt és Benny Hill show egyszerre. Millióan bámulták hétfőként ezt a rettenetet, és gondolom a COOL-on most futó ismétlések sem kis nézettséget produkálhatnak. Valamiért jólesik röhögni más baján. Talán a rasszista hajlamúak e műsor alapján ítélhették úgy, hogy törekednek a teljes delete-re.
De menjünk csak tovább a valóságshowk mentén, és kibe botlunk bele? A lant- és mérlegállás mesterébe, a maszturbálás hercegébe, aki öregkorára kicsit nagyon megborult. Pontosabban jól adja a zakkantat. Azt gondolta (vagy gondoltatták vele), hogy neki feleség kell és azt egy Nagy Ő szerű műsorban kell megtalálnia. Már a koncepción, (Ő legyen a Bachelor) is hevesen felnyihorlottam, de amit aztán elénk tártak még jobban megerősítette bennem a hitet, hogy van az a szemét, amit bármivel el lehet adni. Anno a Noszály Sasával majd a VV Anikóval leadott verzióktól is rosszul voltam, de ott legalább majdnem elhittem, hogy őszinte érzelmektől csöpög a képernyőm.
Viszont a Benkő feleséget keres átlátszóbb volt, mint a frissen pucolt ablak. Összetereltek néhány iszonyatos nőt (anorexiás libától kezdve a nagymamáig, akibe maximum egy kurva hosszú kanóc segítségével csiholnék tüzet), hogy imádják Dánielt majd szerelmük tárgya kivágja őket mint a macskát szarni. Közben annyira mélyre süllyedtek, hogy oda már nehézbúvár ruhában se merészkedne senki. A sofőr Pali pedig aktív asszisztenciát nyújtott az agytalanító műtéthez. Egyedül Falusi Mariann illett bele ebbe a képbe, és ezért dicséret a producereknek. Ugyanis jóformán az egyetlen értelmes ember volt az egészben.
Persze az agyatlanság nem csak az RTL sajátja, hiszen a TV2 is le tudott menni erre a szintre. Valahogy kiszúrták maguknak Hargitai Beát (túl sokat nézegették a producerek a nyuszis magazint), szereztek neki egy latin macsó sztárt és akkor action. Dúljon a lamúr, aztán majd valami lesz. Kiküldték a playmatet Kolumbiába Alejandrohoz, megismerkedett a családdal, összevesztek, kibékültek, összevesztek, stb... Igazából a mai napig nem tudom, hogy a nézőknek mi haszna volt ebből a produkcióból. Viszont tény, hogy Senorita Szöszi személyében sikerült megalkotni a női Győzikét, bár nem lett olyan népszerű mint a romák szégyene. Ők fix pénzért alázták meg magukat milliók előtt, na de vetélkedőt erre alapozni az már a televíziózás legalja. Mélyebb mint az óceánfenék. Azt még valahogy elviseli az ember, ha azért röhögik körbe mert nem tudta hol halt meg Napoleon.
Viszont azt már a legmazochistábbak se kívánják maguknak, hogy azért mutogassanak rá az utcán mert pár millió forint reményében a tévé nagy nyilvánossága előtt bevallotta, hogy Ő valójában egy pedofil köcsög. Márpedig az Igazság ára pont erről szólt. Először a delikvenst poligráfra kapcsolták, feltették neki azokat a kérdéseket amiket majd az adásban visszakapott aztán az eredményt eltették. Ezután jött a felvétel, ahol tényleg visszakapta a kérdéseket csak nem abban a sorrendben ahogy várta. Ebből aztán generált magának egy jó kis feszkót, és már nem emlékezett rá mit válaszolt amikor még csak ketten voltak a "vizsgálótiszttel". Ha a két válasz nem stimmelt egymással, és nem állt meg amikor még lehetett volna akkor bukta a lóvét. Csakhogy eddigre már kiderült, hogy alkoholista, drogos, veri a gyerekét, stb... Erre műsorvezetőként kiválogatták szegény Jakupcsek Gabit, aki inkább pátyolgatta a meggyötört lelkű játékosokat mintsem baszogatta volna őket. Innentől kezdve az egész hitelét vesztette már a kezdet kezdetén, de arra hogy (az alatt a pár hét alatt amíg futott) hány ember életét vágta haza valamiért senki nem gondolt.
Ez csak négy példa volt a sokból, de szerintem tucatjával sorolhatnánk még azokat a műsorokat, amiknek jobb lett volna ha már a szüleik fejében vetélnek el. Egy következő posztban még előveszek néhány produkciót, amit jobb lett volna nem látni. Addig is tessék sokat olvasgatni a képújságot, mert az még nem hamvába holt ötlet.

Megjegyzések