Képernyőkíméletlenek


Nemrég megemlítettem pár embert, akiket nem lett volna szabad felfedezni a televíziózás számára. De a képernyők rémeiből még bőven akad, ezért most újabb "szörnyeket" szeretnék megmutatni a nagyérdeműnek.

Dombóvári Vanda "Vigyorex": Olyan mint egy bugócsiga. Egyszer felhúzták, azóta pörög és nem tud leállni. Ezzel még nem is lenne olyan nagy baj, ha nem lenne kényszeres vigyorgás a fején, és nem akarna mindenáron jópofa lenni. Valószínűleg az RTL-nél ostorral kényszerítik rá, hogy folyton mosolyogjon és Dr. Szöszit csináljon magából. Mindegy, hogy a Reggeli vagy utazós műsor. Ő próbál alkalmazkodni az adott szituációhoz, de inkább kétségbeejtő és idegesítő amikor stílusos, mert ezt a stílust lehetetlen megszokni.

Valkó Eszter "Vadóc": Egyszerű nézőnek úgy tűnhet, mintha Ő lenne Dombóvári Vanda 2, és talán még igaza is lenne. Hiszen látszólag sok különbség nincs a két hölgy között. Maximum annyi, hogy Eszti a vagányabb, lazább, mindent leszarok csajszi szerepet kapta (vette magára). Ha pszichomókus lennék, most elemezhetném, hogy ezzel kompenzálja a hátrányait. Hiszen nem 190 magas, és nem az a tipikus topmodell alkat. Márpedig ez a képernyő ezen oldalán fontos kritérium sokaknak, de én nem ezért zárnám ki az összes tévészékházból. A lazaságmérő berendezésen az Ő értéke valószínűleg a piros tartomány végefelé lenne, mert több esetben is legfinomabban irritálónak nevezhetném amit látok. Látszatkemény. Olyan mint a napon szárított szar. Nincs meg benne az igazi acélosság, amitől hiteles lenne. Ha Ő lenne a domina, és én a szolga biztos nem tudnám tisztelni, inkább kivenném a pálcát a kezéből és magamat verném el.


Fásy Ádám: Nem is kell mellé jelző, hiszen maga a név jellemzi. Ahogy például Győzike, Ő is a "munkásságával" már elérte ezt a szintet. A szépségkirálynők "futtatása" után, kapott egy fejlövést és áttért a mulatósipari tevékenységre (persze sutyiban azért még ott lebzsel a régi businessben is). Ma már lerobbanthatlan az ATV képernyőjéről, sőt lassan többet lesz ott mint a Híradó. Az Ő hívószavára mindenki rendelkezésre áll a Bódi családtól Kadlott Károlyon át Zoltán Erikáig. Mindegy hova fut be a Zeneexpressz (leánykori nevén Fásy Mulató), Debrecenbe vagy Bivalybasznádra, mert Ádám bátyám száját tátván bárhova elcitálja sztárjait. Persze valószínűsíthető hogy nem a hangjával hódít, mert énekelni nem tud, amikor pedig megszólal olyan, mintha a torkában egy macska játszadozna a kaparófán. Viszont megengedheti magának, hogy a műsoraiba betuszakolja kilányát. Fási Zsülike egy fokkal jobb apjánál, de muszáj nekünk még egy Szandi? Fásy Ádám klónja Komáromi Pityu (István), aki nyugállományba vonulása után szintén a zenében találta meg az életcélját. Valószínűleg, amikor leszerelt mint Pest megyei rendőrfőkapitány gumibottal úgy fejbe vágták, hogy azóta azt képzeli sikeres szövegíró, dalszerző, előadó és most már műsorvezető is. Persze azért a kék fény még ott villog az agyában, és a maga eszközeivel megpróbálja támogatni volt kollegáit. Ilyen például a zsaruszépségverseny himnusza is, amit Ő írt. Mondjuk annyi kurázsi már nem volt benne, hogy a Mokkában személyesen adja elő, inkább rátestálta a feladatot Jimmy fiára Zámbó Krisztiánra. Biztos, ami tuti. Így legalább megosztva égnek mint az olajos rongy. Tessék az alábbi videót megtekinteni és utána eldönteni kinek nagyobb szégyen ez. A Rendőrségnek, a szerző - előadó párosnak, vagy a TV2-nek, hogy ezzel üldözik el a maradék nézőket is.

Én mindenképpen elkezdenék gondolkodni a különböző csatornák helyében, hogy kit engednek a kamera elé, mert egyszer beüt a vég, és mindenki elkezd könyveket olvasni!

Megjegyzések