neMTV

Komolyan nem hittem el, hogy amit látok az igaz. Háromszor töröltem meg a szemüvegemet, mire rájöttem nem nálam van a hiba. A királyi tévé elindított négy olyan műsort, amit jóformán senki se kért, de kellett, mert saját gyártású és mint előző posztomban írtam, az állami csatornánál nincs pénz a külsős produkciókra.



Kezdésnek mindjárt itt ez az összetákolt Ma reggel.
Ha erre tudatosan, régóta készültek akkor: Jaj, Szűzmáriaédesanyám! Ha meg csak úgy hirtelen felindulásból összeszedtek, amit találtak akkor sürgősen cseréljék le a mesterembert mert fordítva fogja a vízmértéket. Nem mondom, hogy a Nap-kelte überfasza ultrafüggetlen modern műsor volt, de azért mégis megélt már húsz évet, az MTV pedig már próbálkozott saját reggeli műsorral, és mintha csak előírás lenne, mindbe bele is bukott. Ez a balra nézek, jobbra csap a nyelvem most se lesz örökéletű. Az egész képvilága valami sufnituning feelinget áraszt, amiben aztán Süveges Gergő elveszik, mint becsületes adózó a kitöltési útmutatóban. A délelőtti lyukat akarja betapasztani a Nappali című képződmény. Al Gaoui Hesna a legveszélyesebb frontra került. Beszélgetnie kell lazán, mintha csak a kanapén dumcsizna a barátokkal. Mikor megjelent a Híradóban, hogy az izraeli-palesztin konfliktusról tudósítson még Tvrtko női reinkarnációját láttam benne, de úgy tűnik elkurvult vagy kellett valaki (akárki) harmadiknak Horváth Szilárd és Dióssy Klára mellé. Állítólag könnyed, szórakoztató és szolgáltató jelleggel szülték a műsort, de inkább lagymatag, háttérzajként funkcionálhat csak. Este hatra pont eléggé felmelegedett a fotel a délelőtti műsorvezető alatt, hogy Szulák Andi váltott műszakban Novodomszky Évával szervírozza a 6 órai tea napi adagját. Még a díszlet is ugyanaz, hogy ne kelljen sokat rendezkedni a stúdióban. A fő téma a kultúra, amivel nincs is baj mert a kultúráról bőven lehet beszélgetni. De nekem úgy rémlik, mintha nem is olyan régen még lett volna erre egy Kultúrház nevű műsor. Lehet, hogy amikor esetleg mondjuk Vasarely munkásságáról lesz szó, majd megemlítik azt a csodás kompozicíót is, amit a díszlettervező álmodott. A címe gondolom: "Mostan színes üvegtáblákról álmodom". Ekkora ízlésficamot, máshol nem láttam még, pedig pár Budapest TV-s és Hálózatos műsort végigszenvedtem az évek során. Ami felteszi az i-re a pontot az a Sztársáv. Gundit is belökik a stúdióba minden hétköznap fél órára, hogy egy-egy híresség életéről és munkásságáról beszélgessen. Bár inkább csak a konzervek újbóli felhasználásáról van szó, amihez köretnek hívnak vendégeket. Az egész amolyan instant Önök kérték. Pontosan látszik, hogy lusta szülők gnóm gyereke. A címválasztásban sem fáradtak el, azonos a Juventus rádió szombatonként tíztől délután kettőig sugárzott műsorának címével, amit Várkonyi Attila vezet. Pedig az alapötlet pont a rádióműsor tévére adaptálása lett volna, de azt gondolom az ötletgazdában a látottak alapján felmerült, hogy: "Anyám, én nem ilyen lovat akartam". Ennél még a Győzike hatszázadik ismétlése is érdekesebb a COOL-on.

Úgy tűnik Medvezky polgártárs amolyan passzív sztrájk formájában próbál tiltakozni a kormány megszorításai ellen. Ha az a célja, hogy nézhetetlen műsorokkal elriassza a nézőket (így demonstrálva mi lesz ha nem kap pénzt Gordon bácsitól) , akkor prímán csinálja. Eddig is csak az Esti mese volt az egyetlen nézhető program a közszaglászati tévében. Szóval nagy fájdalmat nem fog okozni ha a "gyevi bíró" miatt esetleg valahova hátra sorolják a kábeltévé szolgáltatók a kínálatukban az m1 és m2 programját. Én mindenestre javaslom minden Néző Bélának, hogy csatornaszörfölési szakreferensként gyorsan hangolják át a királyi csatornákat valahova leghátra.

Megjegyzések