Médiafarkas 7 - Októberteszt

Már elkezdtek hullani a fákról a levelek, előkerülnek a pulcsik a szekrényből, elkezdtek újítani és racionalizálni a televízióknál. Képzeljük magunk elé, hogy a müncheni Octoberfesten vagyunk, és nagyban toljuk a krigli söröket a sok sült kolbász mellé. Aztán vegyük magunk elé a kőbányai sörgyárból származó terméket, a legutóbbi vágásból származó véres hurkát fehér kenyérrel és üljünk a villogó láda elé. Bőven van mit nézni.



A királyi televíziónál volt bőven átalakítás, újítás. Vannak a kommentelő társadalomból, akik nincsenek egy véleményen velem az MTV-t illetően. Én mégis azt mondom, hogy amit Óbudán művelnek az csak látványsiránkozás. Lehet látszatintézkedni, meg nyilatkozgatni, hogy nem azért hanem amazért. Hiába, nem más ez mint egy olcsó cirkusz. Ennyit erről, ugorhatunk tovább a kereskedelmi csatornákra.
Kezdjük az általam már annyiszor lehordott TV2-nél. Egyszeri néző azt hitte megszabadult a celebes főzőműsoroknak legalább az egyikétől. De az egyszeri néző most rápacsált, mert újraindul a Hal a tortán. Teljes gőzzel próbálnak újra megpuhítani, mintha már elmúlt volna a hányingerünk a műsortól. Nekem aztán tematikázhatnak, akkor sem tudnak már igazán újat mutatni. Hiába próbálkoznak a börtön töltelékkel, a rácsos linzer már nem nagy poén. Na de van itt izgalmasabb. A racionalizálás első nagy lépése, a Máté-Bárdos sztárhíradós házaspár távozása. Egyesek szerint repültek, mint a szél által elsodort reklámszatyrok. A hivatalos verzió viszont az, hogy közös megegyezéssel távoztak. A hírszerkesztőség vezetői posztjáról egyik pillanatról a másikra lemondani nagy bátorságra vall. Igaz amilyen alkupoziciót nyújtott nekik a csatorna, valahogy meg tudom Őket érteni. De a nézőket is, hogy annyira nem hiányolják a duettet. Az is evidens volt, hogy előrelép a Várkonyi Andrea - Pachmann "Nem vállalom a véleményem, mert fosok a céges gondolatrendőrségtől" Péter kettős. Az viszont meglepő, hogy Azurák Csabát felkérték híradózni. Tán ennyire jó volt anno a fordított napon? Így kiesik a Naplóból és a Mokkából, tehát valakivel pótolni kell. Vajon ki lesz, aki Nahát kisasszonyt fogja kísérni ezentúl? Ki bírja ki Demcsák Zsuzsit? Esetleg lehetne Kárász Robit átpasszolni, Claudia pedig megkapná jól bevált párját Tillát. Ha már Tilla, említessék meg a Sztárral szemben is. Egy adás alapján mélyreható elemzésbe nem fognék, de azt már elmondhatom, hogy az alapötlet nekem tetszik. Van egy sztár és van egy civil, mint kihívó. Ebben a versenyben mind szellemileg, mind fizikailag ott kell lenni a szeren. Nem puhányoknak való vidék. De arra jó, hogy a hétköznapi hős megkapja a maga 15 másodpercét (lásd Andy Warhol). Aztán ha megvolt a negyedóra, akkor mehet a levesbe. Ezt a túlsó parton már kipróbálták. Most pedig elkezdődött a rájátszás, újra csillagot szülnek. Remélem nem jut arra a sorsra, mint a Megasztár. Ha mégis lesz harmadik Csillag születik, akkor azt ne csak szerkessze és vezesse az Ördög lány, de szerepeljen és után értékelje is magát. Egy csomó felesleges castingot, meg felkérést lehetne megspórolni. Meg lehetett volna spórolni Benkő Dániel valóságshowját is. Azért mert Molnár Anikó a depressziójával, meg az állandó mellműtétjeivel még fennmarad a TV2 vízszintjén, még nem evidens, hogy az RTL-nek is kell egy Nagy Ő. Bár a lant-, és erekcióművész házasodási szándékát én nem gondolom 100 %-ig komolyan. Inkább a már említett műsor paródiáját vélem felfedezni az ötletben. Viszont akkor miért nem Nagy Öööö lett a címe? Mindegy, nem kell nekem mindent érteni.


Nem tudom még mit hoz az ősz, de sem az időjárásban sem a televíziókon belül nem számítok semmi jóra. Viszont pont a folyamatos esőzés miatt egyszerűbb leülni a sörrel, meg a virslivel a készülék elé. Valahol csak akad valami nézhető.

Megjegyzések