Csillagporhintés

"Hölgyeim és Uraim! Csak tessék, csak tessék! Újra itt az RTL Cirkusz kedvelt műsora, a Csillag születik. Megmutatjuk, hogy kerül a csizma a zsüriasztalra. Szereztünk nagyon neves ítészeket, és sok önjelölt sztárocskát, akik azt gondolták jogosultak a 15 másodpercükre, amit anno Andy Warhol adott nekik. Lesz itt minden. Sírás, nevetés, sírva nevetés. Amit csak el tudnak képzelni, és amit nem. Bicebóca az impovizatív rap mestere, a 12 éves jazzénekesnő, a csepeli Freddie Mercury, a táncosujjú fiú, aki a Hava Nagila dallamára röpteti a modellrepcsit. Hoztunk még magán Carusót, akinek csak pici koordinációs zavara van, és egy erős családot, akik közt van egy farkasharapású leány, Nick Árpi nyomdokaiba lépő kisfiú, betontömböket a hasán megtartani képes apuka. Lesznek táncosok tonnaszámra, raklapnyi Michael Jackson, és olyan énekesek, akiknek a hangjától még az üvegablak is kettéreped hosszában."



Csókolom Anyuka. Hogy tetszik lenni? Mit szól hozzá, hogy megint itt a cirkusz? Hogyhogy milyen cirkusz? Ez a modern Ki mit tud?-os mizéria. Nem is értem Anyuka miért nem jelentkezett? Bárkiből lehet kiscsillag, még Anyukából is. Ott van például az a néni, aki jól elszavalta Szandi dalát. Ha Őt képernyőre engedték, akkor Anyukának is van keresnivalója ott. Mit tetszik mondani? Ja hogy nem akar szegény Árpi sorsára jutni. A vacsoránál is ideges lett, hogy nem értékelték az énekét aztán széttépett néhány telefonkönyvet. Anyuka ez most hogy jön ide? Igen, Áprádnak hívták a két évvel ezelőtti nyertes kiscsillagot. De akkor sincs igaza, mert az a kisfiú nem tépkedett szét semmit, csak meséket mondott. Aztán győzött, látszólag felkarolták, majd elfelejtkeztek róla, és most még rosszabbul él. Igen Anyuka, ezt velünk is eljátsszák négy évente tavasszal, de most nem politizálni jöttem. Szóval akire Anyuka gondolt, az nem az a kisfiú. Őt Utasi Árpinak hívják. Egyébként már most is volt olyan produkció, ami Anyukának tetszett volna. Jött egy fiatal gyerek, aki bonvivánnak képzelte magát, de a lábán kivül mást nem tudott nagyon nyújtani.

Miért gondolja Anyuka, hogy a Nóri és Buci összejöttek? Mert olyan helyesek együtt. Ezt abból gondolja, hogy együtt izgulnak a szereplőkért a kulisszák mögött? Ne legyen ennyire naív. Stohlról tudjuk, hogy már attól infarktust kap élő adásban, ha arról kell szavaztatni a nézőket milyen bugyiban legyen a műsorvezető társa a másnapi Reggeliben. Az Ördög lány meg szerkesztőként ott volt az előválogatókon is. Bár kiváncsi lennék miből választották ki ezeket a produkciókat, ha ezek a kameraképesek. Nem tudom Anyuka, hogy milyen okból választották ki ezt a négyesfogatot zsűrinek, de a két színésznő végig mórikálja magát. Persze nekik az arcjáték nem kunszt, de azok az unott fejek, amiket mondjuk a Hernádi Jucus tud vágni előre elmondják a gondolatait. Így nem lehet objektívnek maradni, maximum elrontani a másik három ember örömét, ha rápillantanak esetleg produkció közben. Ha pedig a kamerának szól a grimaszolás, akkor nagyobb ripacs mint akiket éppen kritizál. Szonja adja a cserfes, aranyos kislány karakterét. Fáy leginkább a mindig morcos gumimacira hasonlít, de legalább racionális. Ami szar, az szar, és ezt joga van az elkövetőnek is tudnia. Szirtes talán nem ennyire éles, de tény, hogy Ő sem fél kimondani, ha a jelölt inkább csináljon homevideót és töltse fel a YouTube-ra mert azzal több sikere lesz.

Na jó Anyuka, most már mennem kell. Így is túl sokat foglalkoztam ezzel a műsorral. Úgy lelopták a Britain’s Got Talentet, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Ez nem magyarítás, hanem totális nyúlás. Képzelje már a magyar Paul Potts is megvan. Mit tetszik mondani? Kiváncsi lesz, hogy majd a magyar Susan Boyle is annyira kibukik-e mint az a skót szörnyeteg? Ha nem nyeri meg a vetélkedőt, akkor biztos. Miért, miért. Mert a népnek botrány kell, meg dráma. Elhitetik velünk, hogy mennyi rejtett tehetség van a világban, és majd itt jól kiszűrik Őket. Mi meg majd vadul szavazunk rájuk, mert az nekünk kell. Mert bennünk van a késztetés. A csillagokat pedig majd újabb csillagokkal váltják fel. Anyuka nem érti miért vagyok ilyen rosszindulatú szegényekkel? Na látja pont ezért. Mert a szemébe hintették a csillagport, és nem lát tőle rendesen. Csókolom Anyuka.


Megjegyzések