Medveczky TeleVízió



Forráshiányos helyzetében a köztelevízió arra kényszerült, hogy megkezdje azon intézkedések végrehajtását, amelyek gyors eredményt hoznak. Megkezdődött egyebek között a külső gyártású műsorok szerződéseinek felülvizsgálta és felmondása is, attól függetlenül, hogy több külső gyártású produkció szerződése tavasszal lejárt, az őszre pedig már nem kötött újabb megállapodást az MTV. - A Magyar Televízió a Nap-Kelte megszűnéséről szóló hivatalos közleményének részlete



Hihetetlen, ami napok óta a királyi tv-nél folyik. Azt is mondhatnánk, hogy megalakult a Magyar TeleVizelde. Nem az a problémám, hogy sokadszorra sem tudnak elnököt választani, mert ez a folyamat előreláthatólag még nagyon hosszú ideig ki fog tartani. Hanem, amit a megbízott vezető Medveczky Balázs mostanság elindított. A Duna TV és az MTV szinte kéz a kézben mentek siránkozni Bajnai Gordonéknak, hogy lassan már wc-papírra sem futja és tessék minket támogatni. Persze a miniszterelnök bácsi sem hülye, átlát a szitán. Hiszen a Kárpát-medencén túli magyaroknak is célzott csatorna most újította fel a képvilágát. Mondjuk ez nagyon időszerű is volt, és úgy gondolom végre sikerült eltalálni a megfelelő arányt. Na de ugye ez a designváltás nem ingyen volt. Vagyis valamelyik befőttesüvegben még találtak némi dugipénzt. Akkor miért is pitiznek? Az állami tv pedig most költözött át egy csilli villi hiperszuper új épületbe, most indultak új műsorok. Ezeket sem a Mindenható pottyantotta oda ajándékba, most mégis nyüszitenek, hogy nincs lóvé. A főnök összerántotta a brancsot, hogy ötleteljenek mennyire húzzák össze magukon a gatyát. Első lépésként a külső szerződéseket , ill. a vidéki tudósítókat számolják fel. Ennek egyik legfőbb áldozata a TV Ügyvédje lett, elég furcsa módon. Ugyanis a műsor maga belső gyártású volt, csak a műsorvezető volt külsős. Ő viszont úgy gondolta, hogy Juszt se csesztek ki velem. Felajánlotta, hogy Ő szívesen visszamegy a királyi flottába szolgálni. Erre közölték vele, hogy sorry de létszámstop van, státusz nincs. Laci nem hagyta magát, közölte, hogy akkor a köztévé bekaphatja mert a műsor meg az Ő licence, és baszik átadni meg amúgyis politikai etnikai tisztogatás folyik a Kunigunda útján. Már ettől elkezdett forrni az agyvizem. Második lépésben nem indítják el pl. Baló György előre betervezett műsorát. Nahát. Mindenféle kultúrszösszenet műsorokra van keret, erre meg nincs? Pálffy István megérdemli a millákat, de közben meg látványosan agonizálunk mi? Aztán megtudtam, hogy a Nap-Kelte is lapátra került. Önmagában nem kár érte, de azért mégis furcsa, hogy ilyen hirtelen rúgással repültek Gyárfásék. Látszólag pénzügyi okokból tették ki őket, de ha a képcső mögé nézünk kiderül, hogy Medve Balázska a piros színről mihamarabb szeretne narancsra váltani. Ugyanis ez a műsor egy forintjába se került az MTV-nek. Igaz, hogy már a kutya se volt kiváncsi Verebes hörgésére, vagy Lakat T. állandó csöpögésére. Furcsa lehet, hogy meg sem várja a tavaszi választást, már most elkezdett nyalni jobbra. De ez nem fura hanem kifejezetten gusztustalan, köcsög, látványos bratyizás és készülődés a várhatóan újból elérkező Viktoriánus korszakra.


Amikor e sorokat írom, még nem tudni mi jöhet még. Vajon kiket kell még kirúgni, hogy megfeleljen az új érdekeknek a köztévé? A legközelebbi lépés talán az lesz, hogy majd nemzeti viseletben kell Híradót vezetnie D. Tóth krisztának, vagy a Tv Macinak narancsszörpöt kell szlopálnia? Úgy tűnik, hogy a kormány is le van szarva, a kuratórium is mehet anyukájába. Medveczky kartársnak az a legfontosabb, hogy a megbízott jelző eltünjön a titulusából, és teljhatalmat gyakorolhasson az óbudai épületekben. Na akkor lesz igazán királyi a Magyar Televízió!

Megjegyzések