Médiafarkas - Negyedik karmolás

Nyár van, a kereskedelmi csatornák átálltak matiné üzemmódba. A sikersorozatokat elküldik pihizni. De attól még nem lesz uborkaszezon. Mindig történik valami, még ha fel is forr az agyvíz tőle.


Nem is olyan rég, e blog keretein belül még annak örültem, hogy Joshi Bharatnál nincs sok dolguk a biztonsági őröknek. Most megint bebizonyosodott a régi mondás, hogy minden csoda 3 nap garanciával rendelkezik. Eljutott a TV2 oda, hogy csak akkor tudják tartani lépést a konkurenciával, ha amatőr K-1 versenyzőket hívnak vendégnek. Nem kímélnek se biztonságist, se díszletet, se Joshit. Hisztérikák, és tesztoszteron túltengésben szenvedő kanok ugranak egymásnak még mielőtt a másik csak egy hangot is kiadhatna. Nagyon sajnálom, hogy eddig kellett süllyednie ennek a produkciónak. A verbális anyák napján meg se lepődtem, de azért a Mónika-show tükörképe már sok. Persze próbálkoznak a maszatolással. Csodálkoztam volna is, ha bevallják a valóságot. Milyen lenne, ha azt olvasnánk a közleményben: - Nézettségnövelési célzattal, direkt hergeljük, és uszítjuk az embereket, hogy minél nagyobb bunyót produkáljanak. Szép álom tudom, de azért megpróbáltam. ( Update: Napok óta bevezették, hogy nem mutathatják a harcokat élesben, csak letakarva! Különben jön a csúf, gonosz ORTT és majd jól megdádáz, amiért délutáni műsorsávban erőszakra gerjesztő jeleneteket sugároztak! Erre azt tudom mondani, amit tegnap pont e műsor egyik sms küldője írt: "Amióta Joshi Bharatot nézem, nem verem a feleségemet!" ) A nagyobb baj, hogy a Mokkában Demcsák Zsuzsi még mindig nem ébredt fel. Egyre többször csodálkozik rá a világra, mintha az Univerzum másik végén élne és értetlenkedik dolgokon. Legutóbb pont jelen téma kapcsán beült a kanapéra a filmesztéták aranypofája Réz András. Ő lelkesen be akarta bizonyítani, hogy a világ nem úgy működik, ahogy a naivak látják. Zsuzsika pedig pislogott rá, mint gyerek a lila tehénre. A történet vége az lett, hogy mi tudtuk, Réz András tudta, a hölgy pedig akkor se fogja megtudni ha 2 hétig ül ott egyfolytában ezen agyalva. Viszont, pár nap múlva egyszer csak kihúzták a széket a Mokka főszerkesztője alól. Hivatalosan átszervezés miatt, mivel megszüntetik az Aktívot. A stáb nagy részét pedig szépen kipaterolják. Recesszió van, vagy mi. De ugye nem kell magyarázzam mennyire átlátszó az indok? Nem mintha sírnék a műsor miatt, mert annyira hiányzott mint Quasimodonak a hanyatt esés. Igaz nem lehet egy szavam sem, mert cserébe napi kétszer lesz Aktív Extra. Olyan boldog vagyok,
hogy mindjárt táncolni kezdek. Akárcsak Susan Boyle a brit Isten adta tehetség (tudom nem ez a pontos neve, de ez a posztolói szabadság) vetélkedőjének középdöntőjében, amikor megtudta, hogy döntős lett. Ott aztán csak ezüstérmes lett és kiakadt, mint a sezlonrugó. Jól felkapták ezt a skót némbert, aki úgy nézett ki a kezdet kezdetén, mintha a nyugdíjas Kiszel Tündét láttuk volna. Nekünk is volt ilyen fantasztikus műsorunk Csillag születik címmel. Ott Stohl Buci bebizonyította, hogy kaszkadőr őstehetség. De nem miatta hoztam fel az új angliai csodát, hanem a mi versenyünket megnyerő kisfiú miatt. Utasi Árpi bemesélte magát az első helyre, és a nézők szívébe. Fábry Sanyi nagy fantáziát látott a srácban, és felkarolta. Meghívta a műsorába, valahogy kibulizta neki Bendegúz szerepét a veszprémi Petőfi Színház Indul a bakterház előadásában. Minden nagyon szép meg jó volt. Aztán eltelt egy év, és a gyerek még szegényebb lett mint a műsor előtt. Lehet szidni a Retek Klubbot vagy a dumálás nagymesterét, de az igazi "bűnös" a média. Mert úgy kezelik ezeket a talentumokat, mintha a butikban fogasra akasztott ruhadarabok lennének. Amikor megveszik elképesztően boldogok, aztán ha jól elhordták már nem trendi felkiáltással turkálóba dobott rongy lesz belőlük. Persze ne menjünk el szó nélkül azok mellett, akik meg vannak győződve róla, hogy Ők tudják táv-irányítani a médiát. Ilyen például a roma-showman, aki legutóbb Kepes Andrásnak akarta bebizonyítani, hogy mekkora PR guru. A műsorban elhintett valami kamuhírt, a bulvárújság meg látszólag szó nélkül benyalta. Mindössze az a pici porszem a Győzike-gépezetben, hogy ez a sukár csávó bármire rábólint, ha a hírnév ezt követeli. Mondjuk azt írnák, hogy a szeretője egy földönkívüli, és a Téta-7 bolygón fognak lakni. Ő ezt boldogan megerősítené és megcáfolná ugyanazon mondaton belül. A lényeg, hogy írjanak a Gáspár családról (aminek ugye a feje). Ebbe a kasztba simán besorolhatnánk a Didikirályt, az Esztelen meztelen lantművészt, és a celebdzsungel Gjon Ramboját. Delhusának akkora lett az arca, hogy még 16:9-ben is kilóg a készülékből. Volt neje most éppen műsorról műsorra jár az RTL-n a kislánymegrontásos sztorijával, az albán szamár pedig kontrázik. Jól nyomják azt meg kell hagyni. Átlag ember azt látja csak, hogy ez a mocsok, szemét, rohadék, stb... a nevelt lányával enyeleg, és fúj a belem jön ki. Aki viszont belát a kulisszák mögé, simán levágja, hogy a "Művészúr" két kézzel kapaszkodik egy rohadt deszkába a média tengerén nehogy elsüllyedjen.

Vannak emberek, akiknek nem számít, hogy a túl sok napozás káros lehet. Nem veszik észre, hogy már mennyire leégtek. Ők továbbra is bemennek a 2 lábon járó lelkiismeret műsorába pitbullt játszani. Vagy elhitetik velük, hogy a tehetségüket nem adták el aprópénzért. Esetleg úgy gondolják, hogy nekik muszáj mindig fennmaradni mert ők örökkévalók. Kezdem érteni Albert Einsteint:


"Két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Az elsőben nem vagyok biztos".

Megjegyzések