A Médiafarkas lesből támad


A média olyan, mint egy focimeccs, amin szinte percenként lövik telibe a hálót. Mostanság megint nagyon beindultak a csatárok, így megint van miről írnom.


Nem véletlen a hasonlat. Hiszen az egyik világrengető szenzáció, hogy a Bajnokok Ligája következő szezonjának a közvetítési jogait megkapta a TV2, megosztva egy olyan csatornával, ami jelenleg még nem is létezik. Mondanám, hogy halleluja meg egyebek. De megvallom az igazat, nem csináltam a gatyámba a nagy örvendezéstől. Viszont vannak nekem ebben az univerzumot megszaggató hírben furcsaságok. Először az, hogy Magyar Rita nem nyilatkozott olyanokat mint pl. : "Az RTL elmehet a susnyásba, és vakargathatja a szúnyogok által szétmart farkát. A mi BL közvetítéseink sokkal több nézőt fognak hozni, mint az általuk annyira nyomatott Forma-1 futamok és box mérkőzések." Egyáltalán mit tudott ígérni a piros kettes csatorna a pályázatában? Attól mert Overdose futamát le tudták közvetíteni, még nem hozzák be a több éves lemaradásukat sport terén. Elég régen nem mondanak sporthíreket (igaz az RTL is leszokott már erről, de náluk legalább van sportközvetítés), és Németh Balázska bármennyire ért a témához, tán mégse kéne csak rá alapozni. Remélem azért beszélgettek erről Hajdú B. Istvánnal is. Azt is megkérdezném, hogy egy még csak fejben vagy maximum papíron létező TV-állomás hogyan nyerhet el bármilyen közvetítési jogot? Ennyi erővel küldjük le a 4-es metró leendő utasait az épülő állomásokra, és mondjuk nekik, hogy itt tessék várni, amíg jön a szerelvény.

Lenne a hazai médiaéletben, akit nem sajnálnék, ha úgy döntene befejezi a pályafutását. De van, aki hiányozni fog. Gombos Edina úgy döntött, hogy nem kíván többet itthon labdába rúgni. Elköltözik szépen családostól Spanyolhonba, és nagy ívben szarik a tv-, és rádiószereplésekre. Neki a család lett az első számú tényező, aztán itt meg is áll a fontossági sorrend. Valahol meg is értem. Amikor valaki már nem érez elhivatottságot a munkája iránt, akkor tényleg jobb abbahagyni. Kényszerből, hányingerrel a gyomorban nem lehet jól teljesíteni. Ettől függetlenül sajnálom. Bárki bármit mond, nekem ez rossz érzés. Kedves személyisége, és hangja meghatározója volt a TV2-nek és a Sláger Rádiónak is. Persze maradnak még labdazsonglőrök a médiában. Akár még egy időjós is megmutathatja mit tud a pályán nyújtani. Ha mást nem a saját labdáit, mint pl. Gaál Noémi az egyik szombat esti meterológiai jelentésben. Oké, nem tette ki teljesen amit az Úr adott neki, és a plasztikai sebész újított fel, de a férfi nézők 99,9 %-a most először örült ennek a műsorrésznek. Nemsokára az időjárás ismertetést is átszabják. Az új designban vajon a csini hölgy még többet mutat majd? Mert akkor a legnagyobb zivatar se érdekli az embert, legfeljebb a hölgytársak szeretnék látni Németh Lajost strippelni.

Ezt a mérkőzést sosem fújják le, még szünet sincs. A bírók az ORTT mezben viszont szeretnének sok piros lapot kiosztani. A Viasat már kicselezte őket, lesz másnak is mersze?

Megjegyzések