Túrós táskák


A TV2-n immár harmadszorra is elindult az "ÁLL AZ ALKU". De milyen áron? Kovács Áron!



Ilyen poénokkal lazán betűzdelt, amolyan rögtönzéses színdarabot láthatnak a nézők, akik hétköznap este a piros kettesre kapcsolnak. Nem mintha lenne igazi alternatíva, mert Bazsika és Janika kettőse a falra hányt megélhetési celebekkel nem éri el azt a szintet, amiért érdemes lenne a távirányítón másik gombra nyomni. Sokan abban bíztak, hogy a karaoke vetélkedő bedarálja a rockzenész ambíciókkal küzdő Kovács kartársat. Na ez nem jött be. Inkább egy új Tillát sikerült előállítani a lombikból. Az alapkoncepció az előző próbálkozás óta nem változott. 21 ember, 21 táska, 1 óra. Ami változott, hogy az Igazgató úr egy kis üvegkalitkát kapott, és egy LCD tévékből álló falon követi az eseményeket. Sőt, immár láthatjuk legalább a sziluettjét. Ettől nem lett szimpatikusabb, de nem is nekünk kell tetszenie. Talán a 3 nővér jobban értékelni tudná a személyét. A triumvirátus azért lett kiválasztva, hogy ha valamit be kell hozni a lemaradáson kívül, akkor majd betipegnek, és kis kacsóikból átadják azt a valamit. Örülnék, ha valaki elmagyarázná, hogy mi szerint idomították őket. Mert az a savanyú pofa, amit rájuk erőltetettek semmiképpen sem válik a produkció hasznára. Igaz a táskanyitogató társulat se kapna vastapsot, ha Shakespeare valamelyik darabját kéne bemutatniuk. Mindegyikük egy-egy karakter, de ez csak túlzott szereplésvágytól fűtött lelkek sebzett szárnyú mélyrepülése.

A díszletről is muszáj szólnom, mert nem tudom kihagyni. Kezdetben vala a stadion feeling az ezüst lányokkal. Aztán egész műsorátépítés során leginkább egy asztalosműhely lett a stúdióból. Ez a tény, és hogy az ezüstkofferek kis női táskákká változtak egész kedvessé tette az összhatást. Mostanra elért minket is az amerikai hullám, hiszen az eredeti "DEAL OR NO DEAL" az Egybesült Államok remeke, így az ÁA3 ennek remakeje (Ugye,hogy van rosszabb Áronnál?). A színpad végébe feltettek egy lépcsősort, mintha csak egy görög drámát játszanának (irodalomból gyengébbek kedvéért: ez a kórus helye). Szinte várja az ember, hogy a táskát nyitogató játékostársak egy szál lepedőben állják végig a felvételt. Az igazgatónak fenntartott kb. 3 m x 2 m nagyságú lyukat már említettem, de az igazi döbbenet a játéktéren végigpillantva éri az embert. Én első blikkre a "Tron" című sci-fi motoros jelenteteit láttam magam előtt.

Nem lenne rossz ez a műsor, hiszen az ember azért csak izgul a kiválasztott sikeréért. Kevesen lehetnek, akik annyira degeci származásúak, hogy direkt ellendrukkerkednek. Ettől függetlenül mindegy melyik oldalra húz a szív, mert biztos nem tudja értékelni a Műsorvezető-Igazgató-Játékos hármas néha halálosan unalmas vergődéseit. Áron bárkit kihívhat maga mellé, hogy agyon izgulja magát, és lejátszhatják neki az EDDA számának részletét: "A kör közepén állok, körbevesznek jóbarátok..." (az Igazgatónak úgyis van érzéke az aláfestő dalok kiválasztásához). De én betenném a 22. táskát. Mi lenne benne? Lótúró, amit a műsor érdemel.

Megjegyzések