Harapós punci

A szlengben ezt azokra a csajokra szokták mondani, akik nagyon harciasan viselkednek a másik nemmel szemben, ha azok túlzottan nyomulnak. Ennek fizikai megvalósulását mutatja be a Mély harapás (Teeth) című film.
Már a nyitó jelent megmutatja, hogy milyen karakterekből áll a történet középpontjába helyezett lány családja. Apuka, aki már eleve egy fiú gyermekkel jött ebbe a házasságba. A srác annyira antiszociális már 6 éves forma korában, mint egy helyi menő csávó a rácsok közt. Anyukát nem ismeri el saját anyjának, a hugocskáját pedig vegzálja, mert Ő ugye egy rossz fiúcska. Aztán levonja a fájdalmas konzekvenciát, hogy nem célszerű tovább inzultálni a lány tesót. Anyuka kifejezetten konfliktus kerülő, csitítja Apukát, hogy ne keverjen le fiacskájának akkorát, amitől körbepördül a feje a nyakán. Közben a kislány csak úgy van. A főcím után ugrunk egy nagyot időben. Dawn már érettségizni készül,és élharcosa a "Nem dugunk, amíg nem húznak fel az aranygyűrűre" jellegű mozgalomnak. Bratyó közben éli a lázadók szokásos életét (sex, drog & rock'n'roll). Ebből is látszik, hogy mennyire ráment a rendező az általános feminista stereotipiákra, miszerint meg kell őrizni a nőknek ártatlanságukat mert az ajándék, amit nem szabad csak úgy grátisz odaadni az első útjukba kerülő pasinak. A férfiak amúgy is csak a farkuk után mennek, és nem szerelemből akarnak kefélni, hanem mert nem tudnak mit kezdeni az álló cerkával. Persze van másik szál is, ahol Anyuka betegeskedik, Apuka meg aggódik érte. Ez utóbbi önmagában véve nem lenne olyan lényeges, ha nem jelenne meg szinte minden ötödik percben 2 füstölgő gyárkémény. Ez a szimbólum elég fontos a filmben, de valahogy senkinek nem tűnik fel, hiszen mindenki a leharapott farkakra koncentrál. Ugyanis a mű alap pillére a fogazott p*na, azaz a vagina dentitis, amiről a lány egészen addig nem tud, amíg egy fürdőzés során a neki szimpatikus srác meg nem akarja dugni. Aztán a nemiszerv öntudatra ébredvén, szimplán tőből leharapja a fiú micsodáját. Utána merül fel a kérdés főhősnőnkben, hogy most akkor ez mi? Hiszen még az iskolában se beszélnek biosz órán a vagináról, sőt a tankönyvben is letakarják a képét, mert ilyen prüdéria van ott. A f*szról olyan természetességgel lehet tárgyalni, mintha csak a krumplifőzelék receptjét osztanák meg egymással.
Az egyetlen nagy poén a nőgyógyász, akinek a punci leharapja 4 ujját, és Ő miközben fröcsköl a vére, nem azt ordítozza, hogy: Jaj Istenem, mindjárt meghalok, hanem hogy: Vagina dentata, vagina dentata. Amikor pedig éppen készülnek visszavarni az ujjait, megkérdezik tőle, hogy nem óhatja-e véletlen elmesélni mi történt. De nem óhajtja, inkább még ép kezével önkiszolgál, és felveszi az altató maszkot.
Van aki azt mondja, hogy ez tipikusan feminista propaganda film. Én azt mondom, ennyi erővel akár lehetne a keresztény egyház propagandája is, csak a vége főcímben hülyén nézett volna ki a pápai címer. Van aki azt, hogy ez csak leharapott farkakról szól, semmi tartalma nincs. Maximum, ha megcsinálják a második részt, és ott a kiscsaj őrült sorozatgyilkosként egyre több leharapott farkú férfi áldozatot hagy maga után. De akkor meg nem lenne több, mint egy C kategóriás horrorfilm, amit majd valamelyik nyárestén lenyomhatnak valamelyik kereskedelmi csatornán a Mutáns aranyhalak és a Rettenetes giliszta című katasztrófafilmek mellé. Kell az nekünk?

A film trailere:

Megjegyzések