"Szappanos" félórák

Azt mondják, Amerika a lehetőségek hazája. Lassan azonban mi is felzárkózunk. Persze ezt sokan nem nézik jó szemmel. Sőt, nagyon mélymagyarként verik a mellüket, vagy éppen a nem egy véleményen levőket. Agyonhunniázzák magukat, közben simán betérnek egy Mekibe, és kétpofára zabálják a hamburgerüket. Csodálkozom is, hogy pl. a Cool Tv-hez nem vonulnak be testületileg véleményt nyilvánítani. Hiszen ott aztán mostanság igazán melegednek. Nem is a két homoszexuális sorozatra gondolok, (hiszen mai postom témája az IQ betyároknak készült műsorokról szól) hanem két olyan műsorra, amitől a nem Győzikén szocializálódott nézők sikítva menekülnek.



Meleg vagy nem? Adva van egy lány, aki az esetek többségében olyan magasan kvalifikált szellemileg, mint a plazacicák többsége. Aztán 3 fiú, akik közül egyik hetero, de foglalt, a másik homoszexuális és foglalt, a harmadik hetero és szabad. A lánynak előkészített feladatok, meg a saját vaslogikája (muhaha) segítségével fél óra alatt ki kell találnia, hogy melyik srác szingli. Ha sikerül, akkor elutazhatnak valahova, valamikor. Ha bármelyik foglalt srácot választja, akkor az utazik el a párjával. A srácok feladata, hogy megtévesszék a lányt, az meg jól beleszaladjon a csapdájukba. Lényegileg ennyi a műsor. Ne tessék értelmet keresni a műsorban, mert azt én még nagyítóval se találtam. Ok, elismerem mégis csak jobb így ismerkedni, de meglátásom szerint a mai fiatalok (akiknek ez a műsor készül) inkább a "Jössz táncolni? Meg hát." elvet követik. Szóval lehetne ez követendő példa, de értékteremtésről talán mégse beszéljünk.

Randicsapda A másik értelmiségi műsor. Itt már 2 lány és 2 fiú alkotnak csapatot. Mindannyian függetlenek. Főleg az agyuktól. Az egyik csapat egyik játékosa beül egy mindenféle fantasztikus ketyerével megpakolt furgonba, és onnan nézi egy monitoron, ahogy a team másik fele éppen faggatja az ellenkező nemű delikvenseket. A kérdező fülében ott szól a kaszniba zárt társa hangja, aki a sok kütyüt úgy kezeli mintha még a bölcsőben megfigyelésre és lehallgatásra képezték volna ki. A képernyőn pedig a "megfigyeltek" minden szavát egy hazugságvizsgáló kijelzője értékeli igaznak vagy hamisnak. Ebből következtethet a játékos, hogy melyik pasival vagy csajjal akarjon kezdeni. Így persze nem kunszt magabiztosnak lenni. Bár én is így választhattam volna magamnak ifjú koromban társat... Valószínűleg már régen házas lennék :) Mondanom sem kell, láttam az epizódok során olyat, hogy a hazugságtól majdnem elsült a poligráf.

Nagyon naiv lélek, aki azt gondolja ezen produktumok majd rászoktatják a kölyköket, hogy tessék mindig böcsületes, igazmondó juhász lenni mert különben nem lesz partnered, aztán vén korodra egy vibrátor vagy guminő lesz a legnagyobb szexuális élményed. Amíg világ a világ, mindkét nem ifjoncai lehazudják a csillagos eget is az égről egy jó numera kedvéért. Aztán talán még járás is lesz belőle.

Megjegyzések