Mese a két döglött pacsirtáról

"Délibábos Hortobágyon,
csak ott érzem jól magam.
Ezt a két csajt úgy imádom,
majdnem elhányom magam.
Kereshet engem a családom,
Pacsirtákkal kínzom magam a tanyámon.
Délibábos Hortobágyon
Péter-Pálig nyomatom."




Egyszer volt, hol nem volt. Az Óperenciás tengeren, és a nagy aranylemez hegyen túl. Ahol a kurtafarkú lomizó is Balázs Pali lemezt túr. Ott lakott a nagy Managger. Csillogó gyémántpalotában élt, sokan hajlongtak neki. A bokszoló, a postás és mások. Aztán a Managger, úgy döntött, hogy valami nagyot alkot. Felvette hát a hétmérföldes lakkcipőjét, és elindult keresgélni. Ment, mendegélt, amíg egyszercsak künn a dorozsmai határban talált két lánykát. Látta, hogy nagyon búsúlnak mert még nem sztárok. Odament hozzájuk és megszólalt: - Na jánykáim, ti mostan elmentek a stúdijóba, osztán összekornyikáltok egy lemezre valót. Osztán eméntek a stájlisthó, csinyál néktek olan menyecskeruhát, hogy a csöcsötöket bámulja majd minden legény. Na osztán táncolni tudtok-e?
A lányok megmutatták neki mennyire tudnak.
- Ej, nem leszen ez így jó, mer nem elég móden meg nem elég magyaros. Ojan Abbásan kő eztet csinyáni, háttal egymásnak. Aztán te jányom, te meg ugráljá mint a beszart hegyikecske. A nűvéröd mög mindig tapsoljon a mikrofonnal, és időkint nyögjön, mint az a roma kölök. Az a Lujó Júnyior.
- Urambátyám, de mi tanultunk énekelni meg zenélni.
- Az ném számít. Sztárok akartok lönni, vagy nem?
- Azok hát.
- Akkor így kö csinyálni, ahogy mondtam. Majd sokat fogtok túrnézni. Meg majd mentek olyan tévéműsorokba, amit csak a nagyon elvetemült nyugdíjasok néznek.
- Na és mit kö zingölnünk?
- Hát ilyen operett dalokat, hogy "Ringó vállú csengeri violám" mög "János, legyen fenn a János hegyen".
- Nem lehetne olyat, hogy millió rúzsaszál?
- Kizárt, abban nincsen sömmi operettes. Tik most menyecskék vagytok. Mög is van a nevetek. Te leszöl Hortobágyi Ilonka, te mög leszel Debreceni Gémeskút. Izé, az nem jó. Akkóóó, lögyél Délibábos Piroska. Jó is lösz az úgy.
- Na hadd énekeljünk rúzsaszált. Naaaa, lééccciiii!
- Na jó, de csak mert ilyen kedvös jánykák vagytok. Viszont akkor meg kell csinyáni még a stílusotokat, me' a sima operettet aztat nem veszik a népek. Lösz lakodalmas operett. De aztat meg nem szeretik a fiatalok. Akkóóóó, lösz.... úúúú, nagyon király ötletem van. Lakodalmasoperetttechno. Úúúú. Zseni vagyok!
Na hess, hess. Nem érek rátok a végtelenségig, mert ma még be köll mutassalak titeket a Oszvald Marisnak, hadd törje ki a frász :)
Azzal elindult, és megcsinálta a Pacsirtákat. Ment a nagy turnézás, az eszem-iszom, dinom-dánom. Hajnalig ment a mulatozás, és ma is boldogan nyomják ha ki nem öregedtek a szakmából.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése