Az Én-ek iskolája

Vannak műsorok amiknek minden perce csak adásidő pazarlás és vannak amikért érdemes bekapcsolnom a zajládát. Az ének iskolája valahol e kettő közt helyezkedik el. Kár lett volna ha nem látom, de amit láttam az nem vágott hanyatt székestül. Az az érzésem volt a műsor után, hogy ez olyan mintha a bécsi újévi koncerten csak a Kék-Duna keringőt meg a Radetzky-indulót játszanák mert azt üzembiztosan tudják és mindenki szereti. Friderikusz sem bízott semmit a véletlenre, így aztán el is vették az izgalmat az egészből.
Nem ismerem az eredeti műsort így csak a magyar verziót tudom kritizálni. Azt
viszont látom, hogy nagyon Sándorunkra lett szabva. A magyar televíziózás császára kezébe vette a violinkulcsot és kinyitotta az iskola kapuit, majd a karmesterpálcájával irányítja az egészet. Van ugye a négy tanár, akiknek fejenként négy tanítvány jut. Így alakulnak ki az osztályok, amiknek az ofője Fridi bácsi. Ennek ellenére az osztályokra úgy hivatkoznak mint Szandi osztálya, Szulák Andi osztálya, stb... most akkor ki vezeti az osztályt? Ha már emlegettem akkor elárulom a tanári kar számomra eléggé csalódás. Szandi háromgyerekes anyukaként néha még mindig tizenhárom éves, svájcisapkás kislánynak érzi magát akinek tinédzser lamúrja van.  Viktor a hip-hop és rapper gyerekeknek király, de amúgy csak a fiatal kora jogosítja a szerepre. Szulák Andi a túlérzékeny tyúkanyó akit Fridi is csak magázni mer. Aki megmenti a tanárok és a műsor becsületét az Hajós András. Megfelelően laza és vicces, aki rögtön leállt egy kis jammelésre a siófoki panelban lakó kiscsákóval.
Na és akkor meg is érkeztünk a legidegesítőbb részéhez az egésznek, a kiértesítéshez. Ugyanis a nagy Alexander a néha nem is nagyon álcázott unatkozásai után szépen fogta magát és elutazott akár tanyára is hogy közölje a gyerekekkel kiválasztottak lettek mint a Hegylakó. Rendben van, hogy nem akarták e-mailben vagy telefonon elintézni de ezért a Mestert kiutaztatni aki aztán szinte ráront szegény meglepett kölykökre már kicsit sok.  A másik amitől szintén a vakolatot tudtam volna lekaparni az a látszólagos harc a tanárok közt. Annyira átlátszó az a verbális fight amit egymással folytatnak hogy az már szánalmas.
Az viszont nagy pozítivum hogy itt nincs kiszavazás, de nincsenek mini bikicsunájok sem. Mindenképpen dicsérendő felfogás hogy nem akarják megalázni a srácokat. Ennek mondjuk picit ellentmond az oszifő viselkedése amikor a szülőket kérdezi, mert az olyan hatást kelt mintha azt akarná felmérni mennyire van a család az Ő színvonalához képest. A skacok is olyan felemások mert van amelyik annyira édesen bizonytalan hogy meg kell zabálni de van olyan is amelyiknek az a kényszerképzete hogy a milánói Scalaba felvételizik.

Nem tudom kinek szánták igazából ezt a műsort mert azt gondoltam ez maximum a nagyiknak jönne be de a nézettségi adatok láttán ezt újra kell terveznem mert erősen meglepett az eredmény. Én ugyanis azt látom hogy ez nem a tehetséggondozásról szól inkább Friderikuszról, a tőle megszokott manírokról. Ezért ez nem az ének iskolája hanem az Én-ek iskolája.

Megjegyzések